Zwitserse kinderartsen staan open voor aanvullende geneeswijzen

medical-563427_640.jpg

Recent onderzoek in Zwitserland

In Zwitserland worden aanvullende geneeswijzen (CM, Complementary Medicine) officieel erkend binnen het systeem van de gezondheidszorg. Integratie en samenwerking zijn in Zwitserland al verder gevorderd in vergelijking met veel andere Europese landen, wellicht speelt het land in dat opzicht een voortrekkersrol. Zoals in veel landen is er ook in Zwitserland veel vraag naar aanvullende geneeswijzen als het gaat om behandelingen bij kinderen, ook wel pediatrie of kindergeneeskunde genoemd. In het kader van een recente studie werd een enquête gehouden die werd ingevuld door een groot aantal Zwitserse kinderartsen.


Conclusie

De conclusie die getrokken kan worden uit de uitkomsten van deze enquête is dat een aanzienlijk deel van de Zwitserse kinderartsen zich in beginsel positief en belangstellend opstelt ten opzichte van aanvullende geneeswijzen. Dit blijkt uit het feit dat 23% van de responderende kinderartsen zelf training/scholing had gevolgd over fytotherapie, homeopathie, acupunctuur, TCM (Traditional Chinese Medicine) en gebruik van antroposofische geneesmiddelen terwijl 65% van de kinderartsen aangaf geïnteresseerd te zijn in dergelijke scholing. 16% van de respondenten gaf aan naast conventionele zorg al aanvullende behandeling bij hun patiënten aan te bieden. Vrijwel alle kinderartsen (97%) wordt door hun patiënten naar aanvullende geneeswijzen gevraagd. Meer dan de helft van de kinderartsen gebruikt voor zichzelf of voor familieleden aanvullende geneeswijzen. Ook tegenover verder onderzoek staan de artsen positief: 42% van de responderende kinderartsen wil bijdragen aan onderzoek naar de effectiviteit van aanvullende geneeswijzen.


PubMed

Het onderzoek is hier te lezen (link naar PubMed).

Homeopaat Alkmaar & Amsterdam

Klassiek Homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar en in Amsterdam-Noord. Zijn praktijk is aangesloten bij NVKH, RBCZ en erkend door zorgverzekeraars. Consultafspraken zijn mogelijk ma t/m vrij 9.00 - 17.00, avondconsulten zijn mogelijk in overleg. Beide praktijkadressen zijn goed bereikbaar met gratis parkeren in de directe omgeving van de praktijk.

Contactgegevens:

  • EszenzZ Centre, gebouw Gezondheidscentrum Banne Buiksloot, Parlevinker 7, 1034 PX in Amsterdam-Noord, tel. 06-21606430. Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com.

  • Homeopaat Alkmaar, Deltastraat 69, 1823 DR in Alkmaar, wijk De Nollen West. Tel: 06-21606430. Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com.

Homeopathische zorg voor kinderen en volwassenen uit o.a. Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Zaanstad, Landsmeer, Oostzaan, Krommenie, Assendelft, Haarlem e.v.

En voor kinderen en volwassenen uit o.a. Alkmaar, Alkmaar-Noord, Sint Pancras, Langedijk, Koedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Schagen, Waarland, 't Veld, 't Zand, Anna Paulowna, Niedorp, Medemblik, Hoorn, Zwaag, Obdam, Opmeer, Hoogwoud, West Friesland, Schermer, Heiloo, Limmen, Uitgeest, Castricum, Egmond, Egmond Binnen, Egmond aan de Hoef, Bergen, Schoor. e.v.

Peter Goosensenhomeopathie, zwitserland, acupunctuur, tcm, traditional chinese medicine, antroposofische geneesmiddelen, gezondheidszorg, aanvullende geneeswijze, aanvullende geneeswijzen, pediatrie, kindergeneeskunde, behandelingen, behandeling, studie, enquête, kinderartsen, kindersrts, aanvullende zorg, zorg, onderzoek, homeopaat alkmaar, homeopaat sint pancras, homeopaat langedijk, homeopaat heerhugowaard, homeopaat zuid-scharwoude, homeopaat noord-scharwoude, homeopaatbovenkarspel, homeopaat oudkarspel, homeopaat warmenhuizen, homeopaat tuitjenhorn, homeopaat waarland, homeopaat zijdewind, homeopaat 't zand, homeopaat 't veld, homeopaat schagen, homeopaat schagerbrug, homeopaat callantsoog, homeopaat de zijpe, homeopaat anna paulowna, homeopaat niedorp, homeopaat nieuwe niedorp, homeopaat oude niedorp, homeopaat enkhuizen, homeopaat wervershoof, homeopaatmedemblik, homeopaat enkhuizen homeopathie, homeopaat hoorn, homeopaat zwaag, homeopaat west friesland, homeopaat obdam, homeopaat opmeer, homeopaat schermer, homeopaat schermerhorn, homeopaat heiloo, homeopaat koedijkm, homeopaat limmen, homeopaat uitgeest, homeopaat castricum, homeopaat haarlem, homeopaat heemskerk, homeopaat krommenie, homeopaat assendelft, homeopaat zaanstad, homeopaat zaandam, homeopaat ijmuiden, homeopaat velsen, homeopaat zaandijk, homeopaat krommenie homeopathie, homeopaat landsmeer, homeopaat amsterdam, homeopaat amsterdam noord, homeopaat amsterdam zuid, homeopaat amsterdam west, homeopaat amsterdam oost, homeopaat weesp, homeopaat diemen, homeopaat amstelveen, amsterdam homeopathisch, amstelveen homeopathisch, diemen homeopathisch, landsmeer homeopathisch, haarlem homeopathisch, velsen homeopathisch, weesp homeopathisch, zaanstad homeopathisch, wormer, wormerveer, koog aan de zaan, zaandijk, westzaan, oostzaan, ijmuiden, egmond, bergen, egmond binnen, egmond aan de hoef, schoorl, groet, homeopathie hoorn, buiksloot, kinderen, volwassenen, kinderhomeopaat, kind, kinderen alkmaar, kinderen amsterdam, kinderen sint pancras, kinderen schagen, kinderen haarlem, kinderen limmen, kinderen heiloo, kinderen uitgeest, kinderen egmond, kinderen egmond binnen, kinderen heerhugowaard, heerhugowaard, broek in waterland, broek in waterland homeopathisch