Algemene informatie

headshot-placeholder-horizontal.jpg

Homeopathie in Alkmaar en Amsterdam

Bij klassiek homeopaat Peter Goosensen kunnen inwoners van Alkmaar, Amsterdam en omstreken terecht voor uitstekende homeopathische zorg. Wie kiest voor een natuurlijke en holistische geneeswijze is hier aan het juiste adres. Je kunt telefonisch of hier een consultafspraak aanvragen. 

 

De homeopaat

Peter Goosensen

Peter Goosensen

Peter Goosensen (1967) studeerde in 2011 af aan de School voor Homeopathie in Amersfoort, een zesjarige parttime beroepsopleiding waarin naast algemene medische vakken vooral de toepassing van klassieke homeopathie als natuurlijke geneeswijze centraal stond. Na deze opleiding volgde hij supervisie bij Alex Leupen, homeopathisch arts in Utrecht. Als bevlogen homeopaat behandelt Peter in Alkmaar en in Amsterdam-Noord cliënten met uiteenlopende klachten. Vanuit een gedegen kennis wordt traditie gekoppeld aan recente inzichten in de homeopathie en staat aandacht voor cliënten centraal.

 

Contact

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur, ook avondconsulten zijn mogelijk. Je kunt de praktijk telefonisch bereiken via 06-21606430. Om de consulten niet te storen kan het zijn dat de voicemail aan staat. Spreek dan duidelijk je naam en boodschap in en je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld. Consultafspraken kunnen overigens ook per mail gemaakt worden. Geef dan even aan of je in Alkmaar of in Amsterdam wilt afspreken en of er data/dagdelen zijn waarop je eventueel zou kunnen komen..

 

Praktijkadres Alkmaar

Deltastraat 69, 1823DR Alkmaar

De Deltastraat ligt in wijk De Nollen West en is makkelijk te bereiken vanaf de Herenweg tussen Sint Pancras en Oudorp in. Vanuit Sint Pancras richting Oudorp is het de eerste afslag rechts na de spoorwegovergang.

dsc 2233 naambordje praktijk kopie.jpg
 

 

Praktijkadres Amsterdam

EszenzZ Centre

Parlevinker 7, 1034 PX Amsterdam

Prima bereikbaar vanaf de ring A10. Het EszenzZ Centre is gevestigd op de eerste etage van gezondheidscentrum Banne Buiksloot, gratis parkeren nabij het gezondheidscentrum.

Eszenzz foto.jpg
 
 

Consulttarief

  • Consult homeopathie: 75,00 euro*

  • Consult homeopathie + coaching: 85,00 euro*

(*)Excl. homeopathisch geneesmiddel, zie 'verstrekking homeopathische geneesmiddelen'.

HSP trajecten: aangepast tarief, vraag informatie bij de praktijk.

Voor een telefonisch consult wordt het normale tarief in rekening gebracht.

Betaling/vergoeding

Betaling geschiedt per pin aansluitend aan het consult.

Wie een factuur niet binnen twee weken heeft betaald ontvangt een betalingsherinnering. Per betalingsherinnering wordt 5,00 euro in rekening gebracht. Facturen die na twee betalingsherinneringen niet zijn voldaan worden overgedragen aan van Arkel gerechtsdeurwaarders voor incasso procedure.

Na ieder consult ontvang je een factuur, deze kun je zelf indienen bij je zorgverzekeraar.

Veel verzekeraars vergoeden de consultkosten geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je polis, neem contact op met je verzekeraar of bekijk het vergoedingen overzicht 2019.

Het eigen risico van 385,00 euro betreft overigens het basispakket en is dus niet van invloed op de eventuele vergoeding voor homeopathische zorg omdat deze vanuit het aanvullende pakket van de verzekering plaatsvindt.

Verzetten van consultafspraken

Afspraken kunnen uitsluitend telefonisch (niet via app of mail) kosteloos verzet of geannuleerd worden tot 2 werkdagen voor de gemaakte afspraak, daarna wordt het volledige tarief in rekening gebracht i.v.m. de besproken tijd. Dit geldt tevens voor het zonder bericht niet verschijnen op de afgesproken datum/tijdstip.

Consulten kunnen desgewenst ook telefonisch plaatsvinden. Voor een telefonisch consult wordt het normale tarief in rekening gebracht.

Verstrekking homeopathische geneesmiddelen

De voorgeschreven homeopathische geneesmiddelen worden vanuit de praktijk voor je besteld bij de Hahnemann Apotheek in Heiloo vanwaar het middel binnen enkele werkdagen naar je persoonlijke adres wordt verstuurd. De kosten hiervoor vallen niet onder het consulttarief en worden door de apotheek aan je in rekening gebracht. Gemiddeld zijn de kosten voor een homeopathisch geneesmiddel tussen de 12,00 en 20,00 euro per voorschrift exclusief order/administratiekosten.

Zelf ophalen van een voorgeschreven geneesmiddel bij de apotheek is overigens ook mogelijk. Aan cliënten die lid zijn van de KVHN en die de apotheek machtigen tot automatisch incasso worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Of een homeopathisch geneesmiddel voor vergoeding door je zorgverzekeraar in aanmerking komt verschilt per voorschrift en ook per verzekeraar.

 

Beroepsverenigingen

Diverse-logo nvkh 2.jpg

De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten. Homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen voor wat betreft opleiding, nascholing en waarneming.

Mocht je niet tevreden zijn over de geleverde homeopathische zorg dan word je vriendelijk verzocht dit eerst met de homeopaat te bespreken. Voor die gevallen waarbij dit niet leidt tot een bevredigende oplossing is de praktijk voor een klachten- en tuchtrecht procedure aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG).

De praktijk is ingeschreven bij het RBCZhet Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

RBCZ Logo ***.jpg

Homeopaat Alkmaar wordt vermeld op homeopaat-info.nl en alternatievegeneesijzen-info.nl

 

Homeopathie en reguliere zorg

Als complementaire geneeswijze is homeopathie een aanvulling op reguliere zorg. Dit houdt in dat je tijdens je homeopathische behandeling het contact met je huisarts en eventuele verdere reguliere behandelaars gewoon onderhoudt en dat je reguliere medicatie uitsluitend afbouwt in overleg met je (huis)arts of medisch specialist. Aan nieuwe cliënten in de praktijk wordt standaard toestemming gevraagd de huisarts te informeren over de homeopathische begeleiding. Voor een behandeling in mijn praktijk heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig.

 Je privacy

Voor een behandeling is het noodzakelijk dat ik, als je behandelend homeopaat, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht, opgelegd door de WGBO. Hierbij houd ik mij aan de richtlijnen zoals die zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe Europese privacy wet.

Aan het begin van een behandeling onderteken je, conform de richtlijnen van de AVG, een behandelovereenkomst waarin is vastgelegd hoe er met je gegevens wordt omgegaan.