Homeopathie bij Psoriasis

Homeopathie bij Psoriasis - Homeopaat Alkmaar - Homeopaat Amsterdam

Homeopathie bij Psoriasis - Homeopaat Alkmaar - Homeopaat Amsterdam

Psoriasis is een chronische huidaandoening die met name wordt gekenmerkt door roodheid en schilfering. In Nederland hebben ongeveer 350.000 mensen psoriasis. De aandoening komt voor in alle leeftijdsgroepen en even vaak bij mannen als bij vrouwen. Bij Psoriasis vermenigvuldigen de huidcellen zich gemiddeld zeven maal zo snel als bij de normale celdeling in de huid. Hierdoor ontstaat in de buitenste huidlaag (hoornlaag) ophoping van huidcellen met rode verheven plekken die bedekt zijn met zilverkleurige huidschilfers. Plekken op het lichaam waar je psoriasis vaak ziet zijn de strekzijden van knieën en ellebogen, de behaarde hoofdhuid, romp, handpalmen en voetzolen.

Er zijn verschillende vormen van psoriasis: psoriasis vulgaris, psoriasis guttata, psoriasis pustulosa, psoriasis inversa en psoriasis erytrodermie. Hiervan is psoriasis vulgaris de meest voorkomende (ongeveer 90%). Deze vorm gaat gepaard met periodes van verergering en rustiger perioden. Een opvlamming van het beeld kan bijvoorbeeld uitgelokt worden door een infectie, blootstelling aan zonlicht, stress en bepaalde geneesmiddelen.

Bij psoriasis kan erfelijkheid een rol spelen, mogelijk in combinatie met een immuunstoornis. Psoriasis is niet te genezen. Behandeling is gericht op het verlichten en onder controle houden van klachten. Vormen van reguliere behandeling zijn lokaal medicamenteus (corticosteroïden, koolteer, salicylzuur, uitwendig toegebracht in de vorm van crème of zalf),  lichttherapie of bij ernstige gevallen van psoriasis systemisch medicamenteus  met middelen als ciclosporine, methotrexaat en orale retinoïden.

Met homeopathie is de benadering anders. De individuele ervaring van de klachten wordt in kaart gebracht en ook de algehele gezondheidsbeleving wordt meegewogen bij de keuze voor het aangewezen homeopathische middel. De filosofie van homeopathie is holistisch: symptomen op diverse niveaus vormen een geheel en wijzen naar het voor deze mens en situatie passende middel. Getracht wordt het aanwezige potentieel aan levenskracht te optimaliseren zodat het lichaam zelf in staat wordt gesteld het probleem te verminderen of onder controle te houden.

Het resultaat van een behandeling in de vorm van afname/stabiliseren van de specifieke klachten en toename van gezondheid en welbevinden geeft aan of het middel juist was. Nauwkeurig wordt gedurende de behandeling de reactie op de voorgeschreven homeopathische middelen geobserveerd en geëvalueerd. Vooral bij klachten die al langer bestaan zijn er vaak meerdere consulten en middelen nodig om een bevredigend resultaat te bereiken.

Wil je een afspraak maken voor een behandeling of wil je eerst eens komen kennismaken of meer informatie?

Neem dan contact op met:

Peter Goosensen

 • Klassiek Homeopaat

 • Registratie NVKH, RBCZ, SCAG

 • Erkend door zorgverzekeraars

 • Prima bereikbaarheid, korte wachtlijst

 • Ma t/m vrij 9.00 -17.00 uur, avondconsulten zijn mogelijk in overleg

 • Spreekuur in Alkmaar en in Amsterdam-Noord

Praktijk Alkmaar

 • Deltastraat 69

 • 1823 DR Alkmaar

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

 • www.homeopaatalkmaar.com

Praktijk Amsterdam

 • EszenzZ Gezondheidscentrum

 • Parlevinker 7

 • 1034 PX Amsterdam

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

 • www.eszenzz-centre.nl

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid

Klassiek homeopaat Peter Goosensen biedt uitstekende homeopathische zorg voor inwoners van: Alkmaar, Alkmaar-Noord, Sint Pancras, Koedijk, Broek op Langedijk, Noord- en Zuid Scharwoude, Oudkarspel, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Egmond aan Zee, Egmond aan de Hoef, Egmond Binnen, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Hargen, Camperduin, Groet, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Waarland, Schagen, Kolhorn, Schagerbrug, Burgerbrug, Anna Paulowna, Den Helder, Den Oever, Medemblik, Enkhuizen, West Friesland, Hoorn, Obdam, Opmeeer, Hoogwoud, Purmerend, Assendelft, Krommenie.

En voor inwoners van: Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Oostzaan, Westzaan, Wormerveer, IJmuiden, Velsen, Amstelveen, Diemen, Bussum, Naarden, Aalsmeer, Nieuw Vennep, Hilversum, Het Gooi, Huizen, Blaricum, Laren, Hoofddorp, Badhoevedorp, Almere e.v.

Peter Goosensenpsoriasis, huidaandoening, roodheid, schilfering, huid, homeopathie, acupunctuur, osteopathie, natuurlijke geneeswijze, alternatieve geneeswijze, alkmaar, heiloo, limmen, castricum, uitgeest, heemskerk, alkmaar-noord, sint pancras, koedijk, broek op langedijk, heerhugowaard, noord scharwoude, zuid scharwoude, oudkarspel, egmond, egmond aan zee, egmond aan de hoef, egmond binnen, bergen, bergen aan zee, schoorl, hargen, groet, camperduin, callantsoog, warmenhuizen, tuitjenhorn, schagen, waarland, sachagerbrug, burgerbrug, anna paulowna, breezand, den oever, den helder, niedorp, medemblik, enkhuizen, venhuizen, wijdenes, hoorn, west friesland, obdam, opmeer, spanbroek, hoogwoud, purmerend, haarlem, landsmeer, zaanstad, krommenie, assendelft, oostzaan, westzaan, zaandam, zaandijk, koog zaandijk koog aan de zaan, wormer, haarlem psoriasis, amsterdam, amstelveen, hoofddorp, badhoevedorp, hilversum, het gooi, bussum, naarden, laren, blaricum, aalsmeer, almere, ieuw-vennep, houten, utrecht, amersfoort, huidklachten, huidproblemen, schilfering van de huid, rode plekken met schilfering, homeopathisch, kudelstaart, vinkeveen, huidaandoening amsterdam, oudeschild, Sint Maarten, de rijp, julianadorp, zandvoort, lambertschaag, westbroek, westbroek homeopaat, hsp westbroek, wognum, homeopaat wognum, wognum homeopathie, hsp wognum, wognum hooggevoelig, psoriasis wognum, wognum prikkelbare darm syndroom, hoofdpijn wognum, hoofdpijn alkmaar, hensbroek, benningbroek, abbekerk, nibbixwoud, de weere, sint maarten, spierdijk, berkhout, oosthuizen, Wijk aan Zee, broek in waterland, den ilp, zuiderwoude