Homeopathie bij angst in het donker

Homeopathie bij angst in het donker - Homeopaat Alkmaar

Homeopathie bij angst in het donker - Homeopaat Alkmaar

Als een kind bang is in het donker, zorg dan dat hij of zij in elk geval zich zo veilig mogelijk kan voelen. Een nachtlampje, een beschermende knuffel, zorgen dat je het hoort als er geroepen wordt. Vaak is het dan niet eens nodig dat je bij je kind gaat zitten tot het weer slaapt. Als je even roept “ik ben er nog, alles is goed, ga maar slapen” geef je je kind het vertrouwen dat het niet alleen is en dat er echt niets te vrezen is. Het kan op die manier meer veiligheid in zichzelf vinden, en heeft steeds minder aanwezigheid van anderen nodig.

Voor sommige kinderen helpt het als je de spoken of monsters samen “wegjaagt”, of voor het slapen gaan samen kijkt onder het bed en in de kast. Maar daarmee bevestig je ook de angst dat er “wel eens iets zou kunnen zijn” en blijft het kind dus opletten of er “iets is”.

Iedereen ervaart de wereld om zich heen op zijn eigen manier. Soms klopt het gevoel dat iemand heeft niet met de werkelijkheid. Homeopathie kan dan helpen om weer bij de werkelijkheid uit te komen.

Of het nu gaat om volwassenen met angsten, baby’s of kinderen, de aanpak van een homeopaat is in principe het zelfde. In een uitgebreid gesprek wordt bekeken wat de angst precies is, mogelijk ook hoe ze is ontstaan, en hoe de betreffende persoon er mee omgaat. Ook wordt bekeken hoe hij of zij verder in het vel zit, lichamelijk en geestelijk. Op basis van al deze gegevens wordt een homeopathisch geneesmiddel voorgeschreven, dat iemand weer als geheel in balans kan brengen zodat de angst of spanning zich kan oplossen.

Bron: NVKH

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

 vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid