Huilbaby's - homeopathie

Huilbaby's en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Huilbaby's en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Alle baby’s huilen, de een wat meer dan de ander. Het bekende huiluurtje zal voor de meeste ouders geen probleem zijn. Maar als je kindje ontroostbaar is en echt niet lekker in zijn of haar vel zit, dan wil je ook wat dóen! Echter….een baby kan niet praten. En dus ook niet vertellen of hij honger heeft, pijn, gespannen is of zich verveelt.

Om zeker te weten dat er geen lichamelijke oorzaak is voor het huilen, kun je huisarts of consultatiebureau vragen je kindje te onderzoeken. Deze kunnen ook adviseren over (borst)voeding, als het huilen wordt veroorzaakt door darmkrampjes.

Ga er van uit dat je kind jou nodig heeft als hij of zij huilt. Wees niet bang dat je teveel verwent door te troosten; zeker de eerste zes maanden is huilen de enige manier van een baby om aan te geven dat hij iets nodig heeft: eten, aandacht, troost of juist rust. Door de manier van huilen te observeren leer je de behoeften van je kindje steeds beter kennen.

Tijdens een uitgebreid gesprek met een homeopaat worden alle gegevens over bijzonderheden tijdens zwangerschap, bevalling en de tijd daarna genoteerd. Niet alleen lichamelijke bijzonderheden, maar ook of er in die periodes spanningen waren.

Verder wordt gekeken hoe het kindje lichamelijk functioneert: eetlust, slapen, of er bijzonderheden zijn wat betreft spijsvertering, plassen, transpiratie etc.

De homeopaat observeert ook je kindje: hoe ontspannen of gespannen is de lichaamshouding, hoe klinkt het huilen, en hoe is het humeur tussen de huilbuien door: is het dan een vrolijk en ontspannen kindje, of wil het liever met rust worden gelaten? Is het een schrikachtige baby, nieuwsgierig, open of juist wat afhoudend? In feite: wat kan hij of zij je zeggen zonder woorden.

Er wordt dus heel precies gekeken hoe je baby functioneert en naar de manier waarop je kindje uit evenwicht is. Deze gegevens bepalen welk homeopathisch middel het meest geschikt is om je kindje te helpen weer lekker in zijn vel te komen zitten.

Bron: NVKH

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid