Homeopathie, een vitale therapie!

Klassieke homeopathie is een geneeswijze die zich richt op het stimuleren van de aangeboren lichaamseigen vitaliteit van de mens. Wanneer deze vitaliteit niet optimaal is dan laat ons lichaam dit zien in de vorm van symptomen die we doorgaans klachten noemen. Klassiek homeopaat Peter Goosensen behandelt in zijn praktijk inwoners van Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo, Sint Pancras, Limmen e.v. met uiteenlopende gezondheidsproblematiek en vertelt hoe dit in z’n werk gaat. 

Peter: “Een klacht die zich manifesteert, zoals bijvoorbeeld migraine of een allergie, is voor mij als homeopaat een signaal dat er sprake is van disbalans op een dieper niveau in het systeem. Tijdens een behandeling probeer ik met behulp van de passende homeopathische middelen het natuurlijke evenwicht te herstellen en te verstevigen. Al vaak heb ik gezien hoe klachten op deze manier aanmerkelijk verminderden. Het grote voordeel bij homeopathie is dat het lichaam het probleem in feite zelf oplost, hiertoe aangezet door de prikkel van het homeopathische middel.” 

Natuurlijke middelen

Een klassiek homeopaat werkt met middelen waarvan de grondstoffen afkomstig zijn uit de natuur, zoals bijvoorbeeld planten of mineralen. Peter: “Homeopathie is in de eerste plaats veilig en de gebruikte middelen veroorzaken in tegenstelling tot veel reguliere medicijnen geen bijwerkingen. Wat ook meetelt is dat er internationaal wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is dat het effect van homeopathische middelen aantoont. In Zwitserland werd de homeopathie onlangs na gedegen wetenschappelijk onderzoek naast andere complementaire geneeswijzen opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.” 

Klassieke homeopathie is maatwerk

Een homeopathische behandeling is afgestemd op het individu. Een klassiek homeopaat schrijft een middel niet alleen voor op een klacht maar kijkt vooral naar het geheel aan individuele symptomen dat een samenhangend beeld laat zien. In de praktijk betekent dit dat tien mensen die bij een klassiek homeopaat komen met als klacht hoofdpijn waarschijnlijk alle tien een ander middel voorgeschreven zullen krijgen. Peter: “Voor mij als homeopaat is het de uitdaging om uit meer dan 5000 homeopathische middelen het middel voor te schrijven dat de levenskracht van deze unieke mens stimuleert waardoor het mogelijk wordt op eigen kracht af te rekenen met de klachten.” 

Informatie

Wie open staat voor homeopathie als natuurlijke geneeswijze en wil afspreken voor een behandeling kan contact opnemen met Peter Goosensen, tel. 06-21606430 of via de mail homeopaatalkmaar@gmail.com. Wie meer wil weten kan ook eerst de website bezoeken: www.homeopaatalkmaar.com. De praktijk is gevestigd aan de Deltastraat 69 in Alkmaar (wijk De Nollen-West) en staat geregistreerd bij de beroepsverenigingen NVKH en RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk via het aanvullende pakket van de verzekering. De homeopathische middelen worden vanuit de praktijk voor patiënten besteld bij de Hahnemann Apotheek in Heiloo. Voor een behandeling is geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.