Bedplassen en Homeopathie - Kinderhomeopaat in Alkmaar

Bedplassen en Homeopathie - Kinderhomeopaat in Alkmaar

Bedplassen en Homeopathie - Kinderhomeopaat in Alkmaar

Eigenlijk kun je pas vanaf 5 jaar spreken van bedplassen. Over het algemeen zijn meisjes eerder overdag zindelijk dan jongens, meestal tussen de 2e en 3e verjaardag. Vaak is de zindelijkheid ’s nachts ook al vrij snel een feit. Maar als het even niet lukt kan dat zowel bij jou als bij je kind frustratie geven.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor bedplassen. Soms is er een aanleiding, zoals spanningen in het gezin of op school, of na ingrijpende gebeurtenissen zoals de geboorte van een broertje of zusje, of gewoon een hele diepe slaap.

Ook als de oorzaak niet bekend is kan homeopathie helpen. Immers, een klassiek homeopaat verzamelt in het eerste consult gegevens over hoe je kind in zijn vel zit en daaruit valt af te leiden welk middel je kind nodig heeft.

Leg er niet teveel nadruk op. Je kind vindt het ook vervelend, doet het niet met opzet. Een beloningssysteem kan werken, maar kan ook heel frustrerend zijn omdat je kind er zo weinig invloed op heeft dat het in bed plast.

Probeer er normaal over te doen, zonder oordeel. En natuurlijk mag je wel belonen. Vergeet niet dat je kind, ook al is het nog jong, schaamtegevoelens kan hebben en dat het zich erg ongemakkelijk kan voelen als je er in zijn of haar bijzijn over spreekt.

Soms helpt het je kind nog te laten plassen voordat je zelf gaat slapen.

In een uitgebreid gesprek met de homeopaat wordt alles op een rijtje gezet: hoe en wanneer de klachten zijn ontstaan, is je kind nooit ’s nachts zindelijk geweest of is het een terugval. Er wordt gekeken of er ook andere symptomen zijn, zoals vermoeidheid, of lichamelijke klachten, of problemen thuis of op school, met het zelfvertrouwen of met het gedrag. Zo wordt duidelijk op welke manier je kind uit balans is, en welk homeopathisch middel kan helpen het evenwicht te herstellen.

Lees ook artikelen over:

allergie

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid

Peter Goosensenbedplassen, bedplassen homeopathie, bedplassen alkmaar, bedplassen kinderen, alkmaar, sint pancras, alkmaar noord, koedijk, broek op langedijk, langedijk, noord scharwoude, zuid scharwoude, bovenkarspel, heiloo, heerhugowaard, bedplassen homeopathie heerhugowaard, bedplassen homeopaat heerhugowaard, limmen, castricum, uitgeest, heemskerk, egmond, egmond binnen, egmond binnen bedplassen, egmond binnen homeopaat, egmond aan zee, egmond aan de hoef, egmond aan de hoef bedplassen, bergen, bergen bedplassen, bergen aan zee, bergen aan zee bedplassen, schoorl, schoorl bedplassen, hargen, groet, camperduin, groet bedplassen, warmenhuizen, warmenhuizen bedplassen, bedplassen warmenhuizen, tuitjenhorn, tuitjenhorn bedplassen, bedplassen tuitjenhorn, anna paulowna, anna paulowna bedplassen, bedplassen anna paulowna, waarland, waarland bedplassen, bedplassen waarland, schagen, schagen bedplassen, bedplassen schagen, homeopaat schagen, schagen homeopaat, homeopathie schagen, schagen homeopathie, bedplassen medemblik homeopaat, bedplassen medemblik, medemblik bedplassen, hoorn bedplassen, bedplassen hoorn, heerhugowaard bedplassen, bedplassen heerhugowaard, purmerend, purmerend bedplassen, bedplassen purmerend, purmerend homeopaat, homeopaat purmerend, landsmeer, landsmeer bedplassen, bedplassen landsmeer, landsmeer homeopaat, homeopaat landsmeer, zaanstad homeopaat, homeopaat zaanstad, bedplassen zaanstad, zaanstad bedplassen, heemkerk, heemskerk bedplassen, bedplassen heemskerk, heemskerk homeopaat, homeopaat heemskerk, heemstede, heemstede homeopathie, homeopathie heemstede, bedplassen heemstede, heemstede bedplassenamsterdam bedplassen, bedplassen amsterdam, haarlem bedplassen, bedplassen haarlem, haarlem homeopaat, homeopaat haarlem, homeopathie haarlem, haarlem homeopaat bedplassen, amstelveen bedplassen, bedplassen amstelveen, hoofddorp bedplassen, bedplassen hoofddorp, badhoevedorp bedp;lassen, bedplassen badhoevedorp, hilversum bedplasen, bussum bedplassen, bedpplassen bussum, bedplassen naarden, naarden bedplassen, weesp bedplassen, bedplassen weesp, almere bedplassen, bedplassen almere homeopaat, diemen homeopaat, homeopaat doiemen bedplassen, zuiderwoude, ijmuiden, ijmuiden hsp, ijmuiden hooggevoelig, ijmuiden hoogsensitief, ijmuiden hsp begeleiding, hsp begeleiding ijmuiden, bedplassen ijmuiden, ijmuiden bedplassen, zuiderwoude bedplassen, heemstede bedplassen, bedplassen heemstede homeopaat, heemstede hsp, hsp heemstede, homeopaat heemstede, heemstede homeopathie hsp, hooggevoelig heemstede