Slapeloosheid en homeopathie

Slapeloosheid en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Slapeloosheid en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders slaapklachten heeft en 25 procent een slaapstoornis. Slapeloosheid komt hierbij het meest voor, daarnaast ook ademhalingsproblemen zoals snurken of apneu (het meerdere malen per nacht gedurende langer dan 10 seconden stokken van de ademhaling) en nachtmerries. De gevolgen van slaapproblemen kunnen ingrijpend zijn omdat een goede nachtrust noodzakelijk is om te kunnen functioneren. Nederlanders slapen gemiddeld ruim 7 uur per etmaal ofschoon het per individu verschilt hoeveel uren slaap er nodig zijn. De eerste fase van de slaap wordt ook wel de kernslaap genoemd en vormt het meest essentiële gedeelte van de nachtrust.

De medische term voor slapeloosheid is insomnie. Mensen die hieraan lijden hebben moeite met inslapen, slapen vaak ook niet goed door en rusten hierdoor niet goed uit. Veel van deze mensen liggen te draaien en te piekeren. Ofschoon er vaak geen duidelijke oorzaak lijkt te zijn is het toch raadzaam om na te gaan of er omstandigheden zijn die de slapeloosheid in stand houden. Factoren waarvan bekend is dat ze een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de slaap zijn bijvoorbeeld alcoholconsumptie en het onvoldoende kunnen loslaten van stress. Slapeloosheid kan ook een oorsprong hebben in aangeleerde gewoonten of gedachten die het slaapprobleem onbewust in stand houden. Ook psychische problemen zoals depressie kunnen een rol spelen bij het ontstaan van slapeloosheid. Gevolgen van een chronisch slaaptekort zijn onder meer vermoeidheid, verminderd concentratievermogen en sneller dan normaal geïrriteerd zijn.

Mensen die met slaapklachten naar hun huisarts gaan krijgen vaak medicatie in de vorm van slaapmiddelen zoals benzodiazepines. Deze middelen zijn behoorlijk verslavend en men heeft er steeds meer van nodig om het beoogde effect te bereiken. Het is dus aan te raden om deze middelen hooguit incidenteel te slikken. Verder is het belangrijk om mogelijke lichamelijke oorzaken voor het slaapprobleem zoals bijvoorbeeld apneu uit te sluiten. Bijslapen overdag werkt slapeloosheid ’s nachts in de hand en is dus geen effectieve manier om het probleem op te lossen. Wat wel kan helpen is het doen van ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of yoga.

Vanuit de homeopathie wordt een slaapprobleem beschouwd als een onderdeel van de totaliteit van de hele mens. Het slaapprobleem staat meestal niet op zich en kan beschouwd worden als een signaal waarmee het lichaam aangeeft dat er sprake is van disbalans. Met behulp van een homeopathisch geneesmiddel kan het natuurlijke evenwicht worden hersteld. Afhankelijk van de exacte gewaarwording van de patiënt en de context waarin de slapeloosheid optreedt kiest de homeopaat het voor deze situatie passende homeopathische middel.

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid

Homeopaat Alkmaar biedt homeopathische zorg voor Alkmaar en omstreken: Alkmaar Noord, Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude, Bovenkarspel, Heerhugowaard, Waarland, Schagen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Westfriesland, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Ursem, Schermerhorn, Zeevang, Purmerend, Landsmeer, Beemster, Zuidoost Beemster, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Egmond aan de Hoef, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Hargen, Callantsoog, Camperduin, Groet.

En voor inwoners van: Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Nieuw Vennep, Aalsmeer, Badhoevedorp, Hoofddorp, Bussum, Naarden, Weesp, Haarlem, Landsmeer, Zaandam, Purmerend, Heemstede, Almere, Hilversum e.v.

Peter Goosensenslapeloosheid, slapeloosheid homeopathie, homeopathie slapeloosheid, slapeloosheid homeopaat, homeopaat slapeloosheid, alkmaar slapeloosheid, slapeloosheid alkmaar, homeopathie slapeloosheid alkmeer, homeopaat slapeloosheid alkmaar, slapeloosheid alkmaar noord, slapeloosheid koedijk, slapeloosheid sint pancras, slapeloosheid broek op langeijk, slapeloosheid noord scharwoude, slapeloosheid zuid scharwoude, slapeloosheid heerhugowaard, slapeloosheid bovenkarspel, slapeloosheidheiloo, slapeloosheid limmen, slapeloosheid uitgeest, slapeloosheid dorregeest, slapeloosheid castricum, slapeloosheid heemskerk, slepeloosheid egmond, slapeloosheid egmond binnen, slapeloosheid egmond aan zee, slapeloosheid egmond aan de hoef, slapeloosheid bergen, slapeloosheid bergen aan zee, slapeloosheid schoorl, slapeloosheid hargen slapeloosheid groet, slapeloosheid warmenhuizen, slapeloosheid callantsoog, slapeloosheid warmenhuizen hoemopathie, slapeloosheid tuitjenhorn, slapeloosheid anna paulowna, slapeloosheid den helder, slapeloosheid den oever, slapeloosheid waarland, slapeloosheid schagen, slapeloosheid medemblik, slapeloosheid kolhorn, slapeloosheid nieuwe niedorp, slapeloosheid medemblik homeopaat, slapeloosheid enkhuizen, slapeloosheid westfriesland, slapeloosheid hoorn, slapeloosheid obdam, slapeloosheid opmeer, slapeloosheid spanbroek, slapeloosheid hoogwoud, slapeloosheid zeevang, slapeloosheid edam, slapeloosheid monnickendam, slapeloosheid purmerend, slapeloosheid landsmeer, slapeloosheid beemster, slapeloosheid zuidoost beemster, slapeloosheid ursem, slapeloosheid schermerhorn, slapeloosheid wormer, slapeloosheid wormerveer, slapeloosheid krommenie, slapeloosheid assandelft, assendelft, krommenie, slapeloosheid zaandam, slapeloosheid zaandijk, slapeloosheid haarlem, slapeloosheid amsterdam, slapeloosheid amstelveen, slapeloosheid diemen, slapeloosheid amsterdam zuid, slapeloosheid amstelveen homeopaat, slapeloosheid hoofddorp, slapeloosheid badhoevedorp, slapeloosheid almere, slapeloosheid aalsmeer, slapeloosheid hilversum, slapeloosheid bussum, slapeloosheid naarden, slapeloosheid utrecht, slapeloosheid houten, slapeloosheid ijmuiden, slapeloosheid heemskerk homeopaat, slapeloosheid heemstede, heemstede, slapeloosheid heem, slapeloosheid heemstede homeopaat, homeopaat heemstede slapeloosheid, slaapproblemen, slaapproblemen heemstede, heemstede splaapproblemen, Heemstede, Heemstede hsp, Heemstede homeopaat, Heemstede klassieke homeopathie, heemstede klassiek homeopaat