Faalangst en homeopathie

Faalangst en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Faalangst en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Faalangst: je haalt je eigen kunnen omlaag door je bezig te houden met mogelijk falen. En dat zorgt voor veel onrust en spanning. Ook al ben je nóg zo goed voorbereid, faalangst kan zorgen dat je ook werkelijk faalt. En dus is het een volgende keer nog moeilijker, maak je je nog drukker.Soms ook is er van tevoren geen probleem, je voelt je prima. Maar op het moment zelf ben je alles kwijt, heb je een black-out.

Een beetje spanning voor een examen, proefwerk of optreden is prima. Het zet je op scherp. Faalangst is echter een dóórschieten van die spanning, je hebt er last van.

Vaak heeft het te maken met hoe je over jezelf en de situatie denkt. Je stelt je in geuren en kleuren voor hoe moeilijk het zal zijn, hoe je zit te zweten en te piekeren, en hoe je je zult voelen als het niet goed gaat. En dus heb je kans dat je gelijk krijgt óók!

Doe nu dus het tegendeel van wat je normaal doet: geloof nu in jezelf. Ga er van uit dat je het wél kunt. Stel je in zoveel mogelijk details voor, hoe je je voelt als je bezig bent en het lúkt, het gaat góed! Door daar je aandacht op te richten, kun je je meer ontspannen, en ga je dus ook geruster met de situatie om.

Bij iedereen geeft faalangst weer een ander klachtenbeeld. Tijdens een consult zet de homeopaat samen met jou precies op een rijtje, op welke manier jij op spanning reageert, lichamelijk en geestelijk, en kiest dan een homeopathisch middel dat het beste bij jou en bij jouw faalangst past. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat jouw manier van omgaan met spanning verbetert en kan zodoende helpen de oorzaak van je klachten aan te pakken. Vaak zie je, dat na een goede reactie, ook op latere momenten beter kan worden omgegaan met spanning.

Bron: NVKH

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid

Homeopaat Alkmaar biedt homeopathische zorg voor Alkmaar en omstreken: Alkmaar Noord, Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude, Bovenkarspel, Heerhugowaard, Waarland, Schagen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Westfriesland, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Ursem, Schermerhorn, Zeevang, Purmerend, Landsmeer, Beemster, Zuidoost Beemster, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Egmond aan de Hoef, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Hargen, Callantsoog, Camperduin, Groet.

En voor inwoners van: Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Nieuw Vennep, Aalsmeer, Badhoevedorp, Hoofddorp, Bussum, Naarden, Weesp, Haarlem, Landsmeer, Zaandam, Purmerend, Heemstede, Almere, Hilversum e.v.

Peter Goosensenoldenzaal