Homeopathie bij astma, allergie en hooikoorts

In de Lucca Homeopathic Clinic in Italië werd tussen 1998 en 2014 een lange termijn observationele studie gedaan naar de effectiviteit van homeopathie als behandelvorm bij kinderen met astma, allergie en hooikoorts.

Atopie is een aangeboren aanleg om meer dan anderen te reageren op blootstelling aan allergische prikkels. Onder het atopische beeld vallen onder meer astma, eczeem en hooikoorts, veel voorkomende klachten bij kinderen. Bij deze studie waren 325 jonge patiënten betrokken. Zowel op de korte als op de langere termijn bleek homeopathische behandeling bij te dragen aan vermindering van klachten. 

Op korte termijn was verbetering te zien bij meer dan 90% van de deelnemers aan het onderzoek. Ook op de langere termijn (5 - 10 jaar) was duidelijk vermindering van klachten merkbaar. Bij patiënten met atopische dermatitis, ook wel atopisch of constitutioneel eczeem genoemd, was bij 84,2% sprake van een significante vermindering van klachten op de lange termijn.

Via deze link kunt u het onderzoek lezen.


Klassiek homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar. Zijn praktijk is aangesloten bij NVKH, RBCZ en erkend door zorgverzekeraars. 

Voor consultafspraken en/of specifieke informatie is het telefonisch spreekuur:

ma t/m vrij 12:30 - 13:00 uur

Tel. 06-21606430

Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Consulten kunnen ‘live’ in de praktijk in Alkmaar plaatsvinden of online via een veilige en speciaal voor de zorg ontwikkelde internetverbinding. Een online consult op afstand is dus een mogelijkheid voor wie niet in de directe omgeving van de praktijk woont.

Uitstekende homeopathische zorg voor inwoners van: Alkmaar, Heiloo, Sint Pancras, Koedijk, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Schagen e.v.