Homeopathie rond zwangerschap en geboorte

Homeopathie rond zwangerschap en geboorte - Homeopaat Alkmaar & Amsterdam

Homeopathie rond zwangerschap en geboorte - Homeopaat Alkmaar & Amsterdam

Homeopathie kan een veilige ondersteuning bieden voor moeders en pasgeborenen bij klachten rond de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode daarna. Een homeopaat werkt met homeopathische geneesmiddelen. Deze middelen worden bereid uit natuurlijke grondstoffen zoals planten en mineralen die volgens een eeuwen oud procedé worden verdund, geschud en aangebracht op korreltjes melksuiker. Met behulp van een op de individualiteit gekozen middel wordt getracht de natuurlijke vitaliteit te verstevigen. Zo kan een homeopathisch middel moeders helpen beter om te gaan met angst voor de bevalling, maar ook bij klachten als misselijkheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen, onrustige buiken, bekkeninstabiliteit, borstontsteking of slaapproblemen.

Ook pasgeborenen kunnen baat hebben bij homeopathie. Voordeel is de veilige toepassing waarbij het resultaat al snel merkbaar kan zijn. Klachten die homeopathisch behandeld worden zijn onder meer onrust, huilbaby’s, buikkrampjes, huidklachten en begeleiden van het doorkomen van de tandjes. Vaccinatie kan met behulp van homeopathie begeleid worden, op die manier wordt getracht de vaccinatie beter in het lichaam te laten landen met als doel een kleinere kans op klachten na de prikken. Mochten er na een vaccinatie toch klachten ontstaan dan kan homeopathisch behandeld worden op basis van de aanwezige symptomen.

Belangrijk is het nauwkeurig in kaart brengen van de situatie. Tijdens een consult worden er veel vragen gesteld die betrekking hebben op het reactiepatroon van jou en/of van je kindje. Met behulp van deze informatie en de observatie tijdens het consult komt de homeopaat tot een passend voorschrift. Door zo nauwkeurig mogelijk te vertellen wat er speelt help je de behandeling op een veilige en effectieve manier in te zetten.

Is je interesse gewekt en wil je meer informatie?

Neem contact op met:

Peter Goosensen

 • Klassiek Homeopaat

 • Registratie NVKH, RBCZ

 • Erkend door zorgverzekeraars

 • Ma t/m vrij 9.00 – 17.00 uur, avondconsulten zijn mogelijk in overleg

 • Prima bereikbaarheid, geen wachtlijst

Praktijk Alkmaar

 • Deltastraat 69, 1823 DR in Alkmaar

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Praktijk Amsterdam

 • EszenzZ Centre, gevestigd in het gebouw van Gezondheidscentrum Banne Buiksloot

 • Parlevinker 7, 1034 PX in Amsterdam-Noord, nabij ring A10, gratis parkeren

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Meer informatie op:

 • www.homeopaatalkmaar.com