Homeopathie rond zwangerschap en geboorte

Homeopathie kan een veilige ondersteuning bieden voor moeders en pasgeborenen bij klachten rond de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode daarna. De middelen waar een homeopaat mee werkt worden bereid uit natuurlijke grondstoffen zoals planten en mineralen die volgens een eeuwen oud procedé worden verdund, geschud en aangebracht op korreltjes melksuiker. Met behulp van een op de individualiteit gekozen middel wordt getracht de natuurlijke vitaliteit te verstevigen. Zo kan een homeopathisch middel moeders helpen beter om te gaan met angst voor de bevalling, maar ook bij klachten als misselijkheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen, onrustige buiken, bekkeninstabiliteit, borstontsteking of slaapproblemen.

Ook pasgeborenen kunnen baat hebben bij homeopathie. Voordeel is de veilige toepassing waarbij het resultaat al snel merkbaar kan zijn. Klachten die homeopathisch behandeld worden zijn onder meer onrust, huilbaby’s, buikkrampjes, huidklachten en begeleiden van het doorkomen van de tandjes.

Belangrijk is het nauwkeurig in kaart brengen van de situatie. Tijdens een consult worden er veel vragen gesteld die betrekking hebben op het reactiepatroon van jou en/of van je kindje. Met behulp van deze informatie en de observatie tijdens het consult komt de homeopaat tot een passend voorschrift. Door zo nauwkeurig mogelijk te vertellen wat er speelt help je de behandeling op een veilige en effectieve manier in te zetten.

Is je interesse gewekt en wil je meer informatie?

Neem contact op met:

Peter Goosensen

  • Klassiek Homeopaat

  • Registratie NVKH, RBCZ

  • Erkend door zorgverzekeraars

  • Spreekuur in Alkmaar, online consulten zijn mogelijk

  • Ma t/m vrij 9.00 – 17.00 uur

  • Prima bereikbaarheid, korte wachtlijst

Voor consultafspraken en/of specifieke informatie is het telefonisch spreekuur:

ma t/m vrij 12:30 - 13:00 uur

Tel. 06-21606430

Email: homeopaatalkmaar@gmail.com

Consulten kunnen ‘live’ in de praktijk in Alkmaar plaatsvinden of online via een veilige en speciaal voor de zorg ontwikkelde internetverbinding. Een online consult op afstand is dus een mogelijkheid voor wie niet in de directe omgeving van de praktijk woont.