Homeopathie onverminderd populair

Homeopathie is effectief.jpg

Uit een peiling in De Telegraaf (juni 2012) blijkt dat homeopathie in Nederland populair is bij een groot publiek. Aanleiding voor de peiling was de maatregel die minister Schippers wilde treffen om de verkoop van homeopathische zelfzorgmiddelen aan banden te leggen. Uit de reacties in De Telegraaf blijkt dat veel mensen bekend zijn met homeopathische geneesmiddelen en dat een meerderheid deze ook zelf gebruikt. Vrijwel alle gebruikers zeggen baat te hebben bij homeopathische middelen. Daarnaast geeft een aantal respondenten aan een duidelijk verschil te zien tussen algemene homeopathische zelfzorgproducten en homeopathische geneesmiddelen die worden voorgeschreven door een erkend klassiek homeopaat. In het laatste geval zullen de resultaten nog beter zijn omdat het homeopathische geneesmiddel wordt afgestemd op de individuele patiënt.

Tegenstanders van homeopathie schrijven de werking van homeopathische middelen vaak toe aan het zogenaamde placebo effect waarbij het vertrouwen en het geloof in de medicatie en in de voorschrijver een grote rol zou spelen. Bekend is echter dat dit zelfde placebo effect altijd een rol speelt, dus ook bij voorschrift van reguliere medicatie die voorgeschreven is door een reguliere arts. Bovendien is er veel onderzoek beschikbaar waarvan de resultaten klip en klaar aantonen dat de werking van een homeopathische behandeling wel degelijk uitstijgt boven het placebo effect.

Zo is in Zwitserland onlangs de homeopathie naast andere natuurlijke geneeswijzen opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Hier ging een uitgebreid en diepgaand onderzoek naar de effectiviteit, de bruikbaarheid, de veiligheid en de financiële aspecten aan vooraf, een onderzoek dat is uitgevoerd volgens de internationale erkende wetenschappelijke standaard. De conclusie van het onderzoek ‘Homeopathy in Healthcare-Effectiveness, Apprioperateness, Safety, Costs’ van Bornhöft en Matthiessen is dat er meer dan voldoende bewijs is voor de klinische effectiviteit van homeopathie en voor de veiligheid en de kosteneffectiviteit ervan.

Homeopaat Alkmaar biedt homeopathische zorg voor Alkmaar en omstreken: Alkmaar Noord, Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude, Bovenkarspel, Heerhugowaard, Waarland, Schagen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Westfriesland, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Ursem, Schermerhorn, Zeevang, Purmerend, Landsmeer, Beemster, Zuidoost Beemster, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Egmond aan de Hoef, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Hargen, Callantsoog, Camperduin, Groet.

En voor inwoners van: Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Nieuw Vennep, Aalsmeer, Badhoevedorp, Hoofddorp, Bussum, Naarden, Weesp, Haarlem, Landsmeer, Zaandam, Purmerend, Heemstede, Almere, Hilversum e.v.

Peter Goosensenhomeopathie, homeopaat, homeopaat alkmaar, homeopathie alkmaar, alkmaar homeopaat, alkmaar homeopathie, klassieke homeopathie, klassiek homeopaat, alkmaar klassiek homeopaat, klassiek homeopaat alkmaar, homeopathie populair, populair homeopathie, effectief, homeopathie effectief, homeopaat effectief, effectief homeopaat, effectief homeopathie, homeopathie populair alkmaar, homeopathie populair heiloo, homeopathie populair limmen, homeopathie populair uitgeest, homeopathie populair dorregeest, homeopathie populair castricum, homeopathie populair heemskerk, homeopathie populair egmond, homeopathie populair egmond aan zee, homeopathie populair egmond binnen, homeopathie populair gemond aan de hoef, homeopathie populair bergen, homeopathie populair bergen aan zee, homeopathie populair bergenaan zee, homeopathie populair bergen homeopathisch, homeopathie populair schoorl, homeopathie populair hargen, homeopathie populair groet, homeopathie populair julianadorp, homeopathie populair het zand, homeopathie populair anna paulowna, homeopathie populair callantsoog, homeopathie populair anna paulowna effectief, homeopathie populair den oever, homeopathie populair den helder, homeopathie populair schagen, homeopathie populair waarland, homeopathie populair nieuwe niedorp, homeopathie populair medemblik, homeopathie populair enkhuizen, homeopathie populair hoorn, homeopathie populair westfriesland, homeopathie populair obdam, homeopathie populair opmeeer, homeopathie populair spanbroek, homeopathie populair hoogwoud, homeopathie populair ursem, homeopathie populair schermerhorn, homeopathie populair heerhugowaard, homeopathie populair alkmaar noord, homeopathie populair koedijk, homeopathie populair soint pancras, homeopathie populair broek op langedijk, homeopathie populair noord scharwoude, homeopathie populair zuid scharwoude, homeopathie populair bovenkarspel, homeopathie populair wormerveer, homeopathie populair wormer, homeopathie populair zaandam, homeopathie populair zaandijk, homeopathie populair koog aan de zaan, homeopathie populair koog zaandijk, homeopathie populair koog aan de zzan, homeopathie populair purmerend, homeopathie populair landsmeer, homeopathie populair zeevang, homeopathie populair oosthuizen, homeopathie populair edam, homeopathie populair monnickendam, monnickendam, homeopathie populair diemen, homeopathie populair heemskerk homeopathisch, homeopathie populair heemstede, homeopathie populair amsterdam, homeopathie populair amsterdam zuid, homeopathie populair diemen homeopathisch, homeopathie populair amstelveen, homeopathie populair bussum, homeopathie populair naarden, homeopathie populair hoofddorp, homeopathie populair badheoevdorp, homeopathie populair aalsmeer, homeopathie populair almere, homeopathie populair hilversum, homeopathie populair schipleuiden, homeopathie populair leimuiden, leimuiden, schipluiden, homeopathie populair utrecht, homeopathie populair houten, homeopathie populair leiden, heemstede, heemstede homeopathie, Homeopathie Heemstede, Heemstede klassiek homeopaat, heemstede hsp, heemstede hooggevoelig, hooggevoelig heemstede, alternatieve geneeswijze