Poli Hooggevoeligheid

In deze homeopathische poli kun je terecht voor begeleiding bij hooggevoeligheid. Op basis van uit ervaring ontstane inzichten is een individueel behandeltraject samengesteld dat gericht is op het beter leren omgaan met hooggevoelige eigenschappen.

Vanuit de insteek hooggevoeligheid en naar aanleiding van aanwezige gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld het opbouwen van spanning, hoofdpijn of slapeloosheid worden de aangewezen homeopathische geneesmiddelen voorgeschreven.

Het traject is een unieke combinatie van klassieke homeopathie en HSP begeleiding/coaching en bevat behalve homeopathie tevens aspecten van mindfulness, stress-regulatie en adembeheersing. Naast de lasten komen ook de positieve kanten van het HSP zijn ruimschoots aan bod: waar zit de winst en hoe richt je je leven in op een manier die recht doet aan de mens die je bent. Coaching in werk en reïntegratie zijn mogelijk als aanvulling op het traject.

De homeopathie als natuurlijke geneeswijze enerzijds en het onderzoeken en uitwerken van diverse aspecten van hooggevoeligheid anderzijds komen samen in een boeiende en inspirerende leergang; een positieve benadering met veel aandacht voor bewustwording en persoonlijke groei.

Uit de reacties van mensen die het traject hebben gevolgd blijkt dat het voorziet in een behoefte.

Duur van de behandeling: in totaal 8 tot 12 sessies met bijbehorende thema's. Ook is het mogelijk om zelf één of meer thema's in te brengen. Ieder thema dat wordt aangereikt gaat vergezeld van een uitnodiging die gericht is op het integreren van opgedane inzichten in het leven van alledag. De voortgang van de behandeling wordt regelmatig geëvalueerd.

Voorafgaand aan een behandeltraject vindt een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek plaats dat bedoeld is om te ervaren of het voor beide partijen goed voelt om een behandeling aan te gaan.

Voor een afspraak of meer informatie kun je contact opnemen met:

Peter Goosensen

  • Klassiek Homeopaat

  • Registratie NVKH, RBCZ

  • Erkend door zorgverzekeraars

Locatie:

EszenzZ Centre

  • Parlevinker 7, 1034 PX Amsterdam

  • Tel. 06-21606430

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Praktijk Alkmaar

  • Deltastraat 69, 1823 DR Alkmaar

  • Tel. 06-21606430

  • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Skype consulten

Skype consulten zijn mogelijk.

Consulten Nederlands- of Engelstalig

Begrippen: Poli Hooggevoeligheid, hoogsensitief, HSP (Highly Sensitive People), Eaine N. Aron, stress regulatie, adembeheersing, mindfulness, homeopathie, coaching, werk en reïntegratie, homeopathisch, HSP begeleiding.