Jongetje van bijna 2 jaar met oorontstekingen

P., een jongetje van bijna 2 jaar, komt met zijn moeder naar de praktijk met oorklachten. Hij heeft meerdere malen een middenoorontsteking gehad met een loopoor. Sowieso is hij sinds zijn geboorte regelmatig verkouden geweest en soms doen zijn bijholten dan ook mee. Hij snurkt in zijn slaap en heeft een enigszins astmatische ademhaling. In feite is het een chronisch beeld met een accent op het keel- neus- en oorgebied en secundair op de luchtwegen. Als P. ziek is dan kan hij bozig zijn. Sowieso kan hij op zijn strepen gaan staan, de hakken in het zand, in die zin maakt koppigheid deel uit van zijn karakter.

Ik zoek een middel met zoveel mogelijk gelijksoortigheid tussen de symptomen die P. laat zien en de kenmerken van het middel zoals die staan beschreven in de homeopathische literatuur. In dit geval o.a. pussende ontstekingen in het KNO gebied, chronische verkoudheid, sinusitis, een enigszins benauwde ademhaling, snurken tijdens de slaap. Kenmerkend aan het middel is een chronisch beeld van ontstekingen in het KNO gebied en in bredere zin fysieke zwakte gekoppeld aan mentale koppigheid.

In de periode rond het eerste consult speelden zijn oren weer wat op. Na inname van het middel komt een dubbele oorontsteking tot uiting. Daarna gaat het de goede kant op.

Enkele maanden later zie ik ze weer in mijn praktijk. De oorklachten zijn weg, de ouders hebben een ander kind. P. eet, drinkt, slaapt en speelt beter, is vrolijk en zit zichtbaar goed in zijn vel. Ook bij de kinderopvang merken ze verschil. P. is niet meer zo aanhankelijk, hij hoeft niet meer continu opgetild en geknuffeld te worden maar gaat lekker z'n gang en speelt volop met de andere kinderen.

Aan het eind van het consult neem ik afscheid van een tevreden moeder met een tevreden kind. Mocht het in de toekomst nodig zijn dan kunnen ze me bellen voor overleg of voor een nieuwe consultafspraak.

Kinderhomeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar en in Amsterdam-Noord en biedt uitstekende homeopathische zorg voor kinderen en volwassenen uit Alkmaar, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Heiloo, Limmen, Uitgeest, Castricum, Heemskerk, Egmond, Bergen, Schoorl, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Waarland, ‘t Veld, Schagen, Obdam, Opmeer, Ursem, Schermer, Beemster, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Wormerveer, Zaandam, Landsmeer, Krommenie, Assendelft, IJmuiden, Velsen, Weesp, Hilversum, Aalsmeer, Nieuw Vennep e.v.

Klachten die aanleiding kunnen zijn tot een homeopathische behandeling zijn o.a. terugkerende verkoudheden, oorontsteking, slapeloosheid, eczeem, huidklachten, allergie, homeopathisch begeleiden van vaccinatie, faalangst, somberheid, niet goed geaard zijn, verminderde weerstand.

Specialiteit van de praktijk is het homeopathisch begeleiden van kinderen/volwassenen met kenmerken van hooggevoeligheid (HSP).

Voor meer informatie mail naar homeopaatalkmaar@gmail.com (Alkmaar) of homeopaat.eszenzz@gmail.com (Amsterdam).

Bellen kan ook: 06-21606430.

Ma t/m vrij 9.00 - 17.00 uur, avondconsulten zijn mogelijk.

Op beide praktijkadressen gratis parkeren in de directe nabijheid van de praktijk.

Registratie NVKH, RBCZ, erkend door zorgverzekeraars, consulten geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, raadpleeg je polis of neem contact op met je verzekeraar.