Onderzoek naar astma, allergie en hooikoorts bij kinderen

In de Lucca Homeopathic Clinic in Italië werd tussen 1998 en 2014 een langetermijn observationele studie gedaan naar de effectiviteit van homeopathie als behandelvorm bij kinderen met astma, allergie en hooikoorts.

Atopie is een aangeboren aanleg om meer dan anderen te reageren op blootstelling aan allergische prikkels. Onder het atopische beeld vallen onder meer astma, eczeem en hooikoorts, veel voorkomende klachten bij kinderen. Bij deze studie waren 325 jonge patiënten betrokken. Zowel op de korte als op de langere termijn bleek homeopathische behandeling bij te dragen aan vermindering van klachten. 

Op korte termijn was verbetering te zien bij meer dan 90% van de deelnemers aan het onderzoek. Ook op de langere termijn (5 - 10 jaar) was duidelijk vermindering van klachten merkbaar. Bij patiënten met atopische dermatitis, ook wel atopisch of constitutioneel eczeem genoemd, was bij 84,2% sprake van een significante vermindering van klachten op de lange termijn.

Via deze link kunt u het onderzoek lezen.


Klassiek homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar en in Amsterdam-Noord. Zijn praktijk is aangesloten bij NVKH, RBCZ en erkend door zorgverzekeraars. 

Praktijk Alkmaar

  • Deltastraat 69, 1823 DR in Alkmaar

  • Tel: 06-21606430

  • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Praktijk Amsterdam

  • Parlevinker 7, 1034 PX in Amsterdam,

  • Gebouw Gezondheidscentrum Banne Buiksloot

  • Tel: 06-21606430

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Beide praktijkadressen zijn prima bereikbaar met gratis parkeren in de directe omgeving van de praktijk.

Meer informatie op www.homeopaatalkmaar.com

Uitstekende homeopathische zorg voor inwoners van: Alkmaar, Heiloo, Sint Pancras, Koedijk, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Schagen, Anna Paulowna, Waarland, 't Veld, 't Zand, Niedorp, Medemblik, Hoorn, Zwaag, Obdam, Opmeer, Hoogwoud, West-Friesland, Limmen, Castricum, Uitgeest, Egmond, Egmond aan de Hoef, Egmond Binnen, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Groet.

En voor inwoners van: Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Zaandam, Waterland, Wormer, Wormerveer, Krommenie, Assendelft, Landsmeer, Amstelveen, IJmuiden, Velsen, Broek in Waterland.


Peter Goosensenallergie, astma, atopie, hooikoorts, homeopathie, homeopaat, alkmaar, amsterdam, allergie alkmaar, allergie amsterdam, allergie sint pancras, allergie heerhugowaard, allergie langedijk, allergie noord-scharwoude, allergie zuid-scharwoude, allergiewarmenhuizen, allergie tuitjenhorn, allergie waarland, allergie koedijk, allergie alkmaar-noord, allergie 't zand, allergie 't veld, allergie schagen, allergie schagerbrug, allergie anna paulowna, allergie niedorp, allergie medemblik, allergie enkhuizen, allergie hoorn, allergie zwaag, allergie obdam, allergie opmeer, allergie west-friesland, allergie hoogwoud, allergie schermerhorn, allergie ursem, allergie heiloo, allergie limmen, allergie uitgeest, allergie castricum, allergie egmond, allergie egmond binnen, allergie egmond aan de hoef, allergie egmond aan zee, allergie bergen, allergie bergen aan zee, allergie schoorl, allergie zaanstad, allergie zaandam, allergie zaandijk, allergie wormer, allergie purmerend, allergie haarlem, allergie krommenie, allergie assendelft, allergie koog aan de zaan, allergie koog zaandijk, allergie ijmuiden, allergie velsen, allergie amsterdam-noord, allergie amsterdam zuid, allergie amstelveen, allergie weesp, allergie muiden, allergie oostzaan, homeopathisch, allergisch, dermatitis, hooikoorts alkmaar, hooikoorts amsterdam, hooikoorts amstelveen, hooikoorts alkmaar-noord, hooikoorts koedijk, hooikoorts sint pancras, hooikoorts langedijk, hooikoorts heerhugowaard, hooikoorts zuid-scharwoude, hooikoorts noord-scharwoude, hooikoorts bovenkarspel, hooikoorts waarland, hooikoorts 't veld, hooikoorts 't zand, hooikoorts schagen, hooikoorts warmenhuizen, hooikoorts tuitjenhorn, hooikoorts niedorp, hooikoorts medemblik, hooikoorts enkhuizen, hooikoorts hoorn, hooikoorts purmerend, hooikoorts west-friesland, hooikoorts obdam, hooikoorts opmeer, hooikoorts zeevang, hooikoorts spanbroek, hooikoorts hoogwoud, hooikoorts landsmeer, hooikoorts heiloo, hooikoorts limmen, hooikoorts uitgeest, hooikoorts castricum, hooikoorts haarlem, hooikoorts amsterdam-west, hooikoorts diemen, hooikoorts velsen, homeopathie onderzoek, aanleg, allergisch astma, pollinose, pollen, hooikoortsseizoen, niezen, jeuk, gehemelte, jeuk gehemelte, tranende ogen, astma alkmaar, astma amsterdam, astma sint pancras, astma koedijk, astma alkmaar-noord, astma warmenhuizen, astma tuitjenhorn, astma waarland, astma 't veld, astma 't zand, astma anna paulowna, astma breezand, astma julianadorp, ast, astma zijpe, astma enkhuizen, astma medemblik, astma hoorn, astma zwaag, astma west-friesland, astma obdam, astma opmeer, astma hoogwoud, astma ursem, astma schagen, astma landsmeer, astma purmerend, astma beemster, astma schermer, broek in waterland