Nieuwsbrief augustus 2019

Beste mensen, hierbij de nieuwsbrief van augustus 2019 met informatie over homeopathie en de laatste berichten uit de praktijk. 

Klassieke en klinische homeopathie

Over homeopathie bestaan veel misverstanden. Belangrijk is een onderscheid te maken tussen klassieke homeopathie en klinische homeopathie. Klassiek wil zeggen dat er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Hanhnemann (1755-1843), de Duitse arts die de homeopathie in beginsel ontdekte en ontwikkelde. Kort samengevat houdt klassieke homeopathie in dat er bij het zoeken naar een passend geneesmiddel niet alleen gekeken wordt naar de klacht of ziekte maar naar het individuele reactiepatroon op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Dit is tevens de holistische benadering; lichaam en geest worden beschouwd als ondeelbaar geheel. Bij klinische homeopathie wordt voorgeschreven op basis van klachten. Homeopathische middelen die verkrijgbaar zijn bij drogist en apotheek zijn voorbeelden van klinische homeopathie. Ofschoon er situaties zijn waarbij de klinische benadering effect kan hebben verdient de klassieke benadering de voorkeur omdat hierbij de specifieke individuele symptomen worden gewogen om te komen tot een voorschrift dat past bij deze mens. Hierbij is de kans op succes vele malen groter.

In mijn artikel '10 vragen over homeopathie' ga ik in op de achtergronden van de homeopathische behandeling. Aanrader voor wie meer wil weten!  

Op www.homeopathie.nl vindt u een uitgebreid overzicht van de ' ins en outs' van de homeopathie. Diverse methodes binnen de homeopathie worden beschreven. Daarnaast wordt er op deze site ingegaan op de wetenschappelijke onderbouwing en recente ontwikkelingen binnen de homeopathie. 

Onderzoek naar astma, allergie en hooikoorts bij kinderen

In de Lucca Homeopathic Clinic in Italië werd tussen 1998 en 2014 een langetermijn observationele studie gedaan naar de effectiviteit van homeopathie als behandelvorm bij kinderen met astma, allergie en hooikoorts.

Atopie is een aangeboren aanleg om meer dan anderen te reageren op blootstelling aan allergische prikkels. Onder het atopische beeld vallen onder meer astma, eczeem en hooikoorts, veel voorkomende klachten bij kinderen. Bij deze studie waren 325 jonge patiënten betrokken. Zowel op de korte als op de langere termijn bleek homeopathische behandeling bij te dragen aan vermindering van klachten. 

Op korte termijn was verbetering te zien bij meer dan 90% van de deelnemers aan het onderzoek. Ook op de langere termijn (5 - 10 jaar) was duidelijk vermindering van klachten merkbaar. Bij patiënten met atopische dermatitis, ook wel atopisch of constitutioneel eczeem genoemd, was bij 84,2% sprake van een significante vermindering van klachten op de lange termijn.

Via deze link kunt u het onderzoek lezen. 

Pinbetaling

Vanaf 1 augustus kunt u uw facturen voor de consulten in mijn praktijk voldoen per pinbetaling. Dit scheelt u als klant de extra handeling van het thuis overmaken van het factuurbedrag. Voor de praktijk is er veel tijdwinst omdat er geen betalingsherinneringen meer verstuurd hoeven te worden. Uiteraard krijgt u nog steeds een factuur voor uw zorgverzekering. Desgewenst kunt u de factuur zowel uitgeprint als digitaal via de mail ontvangen.

Avondconsulten/telefonisch overleg

Op beide praktijkadressen zijn ook 's avonds consulten mogelijk. Wie een voorkeur heeft voor een tijdstip in de avond kan dit aangeven bij het maken van de afspraak. Wilt u telefonisch iets overleggen, dan graag bellen tussen 9.00 - 17.00 uur. 

Verzetten/annuleren van consultafspraken

Kosteloos verzetten of annuleren van een consultafspraak is mogelijk uitsluitend telefonisch (dus niet via app of mail) en tot twee werkdagen voor de gemaakte afspraak. Daarna wordt het volledige tarief in rekening gebracht, dit i.v.m. de besproken tijd.

Korting bij aanleveren nieuwe cliënten

Een cliënt die al in mijn praktijk in behandeling is en die in de maanden augustus en september 2019 één of meer nieuwe cliënten voor de praktijk aanlevert ontvangt 10% korting op zijn/haar eerstvolgende drie consulten in 2019.

Consulten zijn nog steeds mogelijk op beide praktijkadressen:

Praktijk Alkmaar

  • Deltastraat 69

  • 1823DR Alkmaar

  • Tel: 06-21606430

  • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Praktijk Amsterdam

  • EszenzZ Centre, gebouw Gezondheidscentrum Banne Buiksloot

  • Parlevinker 7

  • 1034 PX Amsterdam

  • Tel: 06-21606430

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Op beide praktijkadressen gratis parkeren in de directe nabijheid van de praktijk. 

De praktijk is geregistreerd bij NVKH, RBCZ en erkend door zorgverzekeraars. Vergoeding van consultkosten is, afhankelijk van uw zorgverzekering, mogelijk vanuit het aanvullende pakket van uw verzekering. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Uitstekende homeopathische zorg voor inwoners van Alkmaar, Sint Pancras, Koedijk, Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Schagen, Waarland, 't Veld, 't Zand, Julianadorp, Heiloo, Limmen, Uitgeest, Castricum, Heemskerk, Egmond, Egmond binnen, Egmond aan de Hoef, Bergen, Schoorl, Groet.

En voor inwoners van Amsterdam, Landsmeer, Zaanstad, Zaandam, Krommenie, Assendelft, Purmerend, Haarlem e.v.

Peter Goosensenhomeopathie, nieuwsbrief, homeopaat, alkmaar, amsterdam, informatie homeopathie alkmaar, informatie homeopathie sint pancras, informatie homeopathie langedijk, informatie homeopathie heerhugowaard, informatie homeopathie alkmaar-noord, informatie homeopathie koedijk, informatie homeopathie noord-scharwoude, informatie homeopathie zuid-scharwoude, informatie homeopathie oudkarspel, informatie homeopathie, informatie homeopathie warmenhuizen, informatie homeopathie tuitjenhorn, informatie homeopathie schagen, informatie homeopathie waarland, informatie homeopathie niedorp, informatie homeopathie anna paulowna, informatie homeopathie julianadorp, informatie homeopathie 't zand, informatie homeopathie 't veld, informatie homeopathie enkhuizen, informatie homeopathie medemblik, informatie homeopathie west friesland, informatie homeopathie obdam, informatie homeopathie opmeer, informatie homeopathie spanbroek, informatie homeopathie hoogwoud, informatie homeopathie schermer, informatie homeopathie purmerend, informatie homeopathie zeevang, informatie homeopathie beemster, informatie homeopathie heiloo, informatie homeopathie limmen, informatie homeopathie castricum, informatie homeopathie heemskerk, informatie homeopathie uitgeest, informatie homeopathie egmond, informatie homeopathie egmond binnen, informatie homeopathie egmond aan de hoef, informatie homeopathie egmond aan zee, informatie homeopathie bergen, informatie homeopathie schoorl, informatie homeopathie haarlem, informatie homeopathie ijmuiden, informatie homeopathie landsmeer, informatie homeopathie zaanstad, informatie homeopathie zaandam, informatie homeopathie zaandijk, informatie homeopathie assendelft, informatie homeopathie krommenie, informatie homeopathie wormer, informatie homeopathie wormerveer, informatie homeopathie koog aan de zaan, informatie homeopathie amsterdam, informatie homeopathie amsterdam noord, informatie homeopathie amsterdam zuid, informatie homeopathie amsterdam west, informatie homeopathie amsterdam oost, informatie homeopathie diemen, informatie homeopathie weesp, informatie homeopathie hilversum, informatie homeopathie velsen, informatie homeopathie aalsmeer, informatie homeopathie nieuw vennep, alkmaar homeopaat, sint pancras homeopaat, langedijk homeopaat, heerhugowaard homeopaat, noord scharwoude homeopaat, zuid scharwoude homeopaat, koedijk homeopaat, alkmaar-noord homeopaat, warmenhuizen homeopaat, tuitjenhorn homeopaat, schagen homeopaat, schagerbrug homeopaat, anna paulowna homeopaat, waarland homeopaat, 't zand homeopaat, 't veld homeopaat, julianadorp homeopaat, wieringerwaard homeopaat, medemblik homeopaat, enkhuizen homeopaat, hoorn homeopaat, zwaag homeopaat, west friesland homeopaat, obdam homeopaat, opmeer homeopaat, spanbroek homeopaat, hoogwoud homeopaat, schermer homeopaat, beemster homeopaat, purmerend homeopaat, landsmeer homeopaat, haarlem homeopaat, ijmuiden homeopaat, velsen homeopaat, heiloo homeopaat, limmen homeopaat, uitgeest homeopaat, castricum homeopaat, egmond homeopaat, egmond binnen homeopaat, egmond aan de hoef homeopaat, egmond aan zee homeopaat, bergen homeopaat, schoorl homeopaat, groet homeopaat, bergen aan zee homeopaat, amsterdam homeopaat, amsterdam noord homeopaat, amsterdam zuid homeopaat, amsterdam west homeopaat, amsterdam oost homeopaat, diemen homeopaat, aalsmeer homeopaat, neiuw vennep homeopaat, weesp homeopaat