Homeopathie bij ADHD

Wat veel mensen niet weten is dat er veel wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is dat de werking van homeopathie overtuigend aantoont. Een goed voorbeeld hiervan is een onderzoek naar Homeopathie bij ADHD. Van een groep van 80 kinderen met ADHD reageerde 84% binnen 5 maanden positief op homeopathische behandeling. Verderop in dit artikel staat een verwijzing naar dit onderzoek dat werd gepubliceerd op PubMed.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een benaming van een cluster van symptomen waarbij impulsief gedrag, concentratieproblemen en rusteloosheid kenmerkend zijn. In de DSM-5, één van de meest gebruikte internationale classificatiesystemen voor de geestelijke gezondheidszorg, wordt ADHD tot de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen gerekend.

Homeopathie valt onder Complementary and Alternative Medicine (CAM). Het is een geneeswijze gebaseerd op natuurlijke principes. Een homeopaat schrijft geneesmiddelen voor die bereid zijn uit natuurlijke grondstoffen zoals bijvoorbeeld bloemen, planten en mineralen. Door een proces van verwrijven, verdunnen en schudden wordt de geneeskrachtige werking van de grondstof ontplooid. De uiteindelijke verdunning wordt aangebracht op korreltjes melksuiker die kunnen worden ingenomen.   

PubMed is een internationale online database met verwijzing naar medische artikelen en wetenschappelijk onderzoek. Lees hier het artikel over Homeopathie bij ADHD: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17227746.

Klassiek homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar en in het EszenzZ Centre in Amsterdam-Noord.

Praktijkgegevens:

Peter Goosensen, klassiek homeopaat

Registratie NVKH, RBCZ

Erkend door zorgverzekeraars

Praktijk Amsterdam

  • Parlevinker 7, 1034 PX in Amsterdam-Noord

  • Prima bereikbaar vanaf de A10, gratis parkeren nabij de praktijk

  • Tel. 06-21606430

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Praktijk Alkmaar

Meer informatie op www.homeopaatalkmaar.com.  

In de praktijk voor klassieke homeopathie van Peter Goosensen komen cliënten uit Alkmaar, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Heerhugowaard, Alkmaar-Noord, Heiloo, Egmond, Limmen, Castricum, Heemskerk, Obdam, Opmeer, Ursem, Hoorn, Zwaag, Medemblik, Schagen, Barsingerhorn, Amsterdam, Utrecht, Amstelveen, Zaanstad, Zaandam, Wormer, Haarlem e.v.