Homeopathie bij eczeem

skin-1200933_640.jpg

Een voorbeeld van wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid van homeopathie is deze dubbelblind placebo-gecontroleerde studie uit 2002 naar het effect van homeopathie bij de behandeling van seborroïsch eczeem. De conclusie die uit de resultaten van deze studie kan worden getrokken is dat homeopathische behandeling een positief effect heeft bij het behandelen van seborroïsch eczeem en chronische roos.

Wat is eczeem?

Eczeem is een jeukende huiduitslag met roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes. Bij eczeem raakt de huid ontstoken, vandaar dat in de medische terminologie ook wel wel wordt gesproken van dermatitis.

Wat is seborroïsch eczeem?

Bij seborroïsch eczeem wordt de huid niet alleen rood maar ontstaan er op de huid ook gelige, vette schilfers, bijvoorbeeld op het gezicht, op de behaarde hoofdhuid en soms ook op of achter de oren. Ook op de borst, op de rug en in de lichaamsplooien kan seborroïsch eczeem overigens voorkomen. De schilfering kan gepaard gaan met jeuk. Seborroïsch eczeem is in principe onschuldig en niet besmettelijk, wel kan het erfelijk zijn. Het kan verergeren bij stress, koude of droogte. Er is een verband met roos, roos wordt ook wel gezien als een lichte vorm van seborroïsch eczeem.    

Wetenschappelijke onderbouwing

Het genoemde onderzoek uit 2002 betreft een gerandomiseerde dubbelblind en placebo gecontroleerde studie waarbij 41 patiënten met seborroïsch eczeem en/of langdurige chronische roos waren betrokken. Gedurende de looptijd van het onderzoek verbeterden de klachten bij de groep mensen die de homeopathische behandeling onderging duidelijk meer dan bij de placebogroep. Hieruit kan geconcludeerd worden dat homeopathische behandeling gedurende dit onderzoek een significante verbetering liet zien bij het behandelen van seborroïsch eczeem en chronische roos. Meer informatie over dit onderzoek vind je op de volgende link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11896746.

Homeopathy Research Institute

Het Homeopathy Research Institute is een internationale organisatie met als doel het promoten van kwalitatief hoogwaardig onderzoek naar homeopathie. Meer informatie over het Homeopathy Research Institute vind je hier: https://www.hri-research.org/.

Over homeopathie

Homeopathie valt onder Complementary and Alternative Medicine (CAM). Het is een geneeswijze gebaseerd op natuurlijke principes. Een homeopaat schrijft geneesmiddelen voor die bereid zijn uit natuurlijke grondstoffen zoals bijvoorbeeld planten en mineralen. Door een proces van verwrijven, verdunnen en schudden wordt de geneeskrachtige werking van de grondstof ontplooid. De uiteindelijke verdunning wordt aangebracht op korreltjes melksuiker die kunnen worden ingenomen.   

Peter Goosensen, klassiek homeopaat

Klassiek homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar en in het EszenzZ Centre in Amsterdam-Noord.

Praktijkgegevens:

  • Peter Goosensen, klassiek homeopaat

  • Registratie NVKH, RBCZ

  • Erkend door zorgverzekeraars

Praktijk Amsterdam

  • Parlevinker 7, 1034 PX in Amsterdam-Noord

  • Prima bereikbaar vanaf de A10, gratis parkeren nabij de praktijk

  • Tel. 06-21606430

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Praktijk Alkmaar

Meer informatie op www.homeopaatalkmaar.com.  

In de praktijk van Peter Goosensen komen cliënten uit o.a. Alkmaar, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Koedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Alkmaar-Noord, Heiloo, Egmond, Limmen, Castricum, Heemskerk, Obdam, Opmeer, Ursem, Hoorn, Zwaag, Medemblik, Schagen, Barsingerhorn, 't Veld, Amsterdam, Utrecht, Amstelveen, Zaanstad, Zaandam, Wormer, Landsmeer, Haarlem e.v.