Homeopathie bij fibromyalgie

Homeopathie bij fibromyalgie - Homeopaat Alkmaar - Homeopaat Amsterdam

Homeopathie bij fibromyalgie - Homeopaat Alkmaar - Homeopaat Amsterdam

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, is een chronische aandoening die het dagelijks functioneren ernstig kan beperken. Klachten die kunnen optreden bij fibromyalgie zijn o.a. pijn aan bindweefsels en spieren, vermoeidheidsklachten en slapeloosheid. Doordat de symptomen een grillig verloop hebben is er vaak weinig begrip vanuit de omgeving.

Wetenschappelijk onderzoek naar homeopathie bij fibromyalgie

Dit wetenschappelijk onderzoek uit 2004 naar de werkzaamheid van homeopathie bij fibromyalgie werd uitgevoerd aan de Universiteit van Arizona. Het betreft een gerandomiseerd en placebo gecontroleerd onderzoek waarbij deelnemers met door reguliere artsen gediagnosticeerde fibromyalgie betrokken waren. Het verloop van de fibromyalgie klachten werd gemeten bij het begin, na twee maanden en na vier maanden. Deelnemers die met homeopathie werden behandeld meldden een aanzienlijke vermindering van hun pijnklachten, tevens waren er bij hen minder pijnplekken in vergelijking met de placebo groep. Ook voor wat betreft kwaliteit van leven en het ervaren van gezondheid was de score in de homeopathie groep verhoudingsgewijs beter.

De Vereniging Homeopathie

Op de site van de Vereniging Homeopathie is informatie te vinden over de ins en outs van homeopathie met o.a.verwijzing naar wetenschappelijk onderzoek. Lees hier het onderzoek naar homeopathie bij fibromyalgie:

https://www.vereniginghomeopathie.nl/sites/default/files/kvhn/Onderzoek-Fibromyalgie-Bell2004.pdf

Over homeopathie

Homeopathie valt onder Complementary and Alternative Medicine (CAM). Het is een geneeswijze gebaseerd op natuurlijke principes. Een homeopaat schrijft geneesmiddelen voor die bereid zijn uit natuurlijke grondstoffen zoals planten en mineralen. Door een proces van verwrijven, verdunnen en schudden wordt de geneeskrachtige werking van de grondstof ontplooid. De uiteindelijke verdunning wordt aangebracht op korreltjes melksuiker die kunnen worden ingenomen.   

Klassiek homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar en in het EszenzZ Centre in Amsterdam-Noord.

Praktijkgegevens:

  • Peter Goosensen, klassiek homeopaat

  • Registratie NVKH, RBCZ

  • Erkend door zorgverzekeraars

Praktijk Amsterdam

  • Parlevinker 7, 1034 PX in Amsterdam-Noord

  • Prima bereikbaar vanaf de A10, gratis parkeren nabij de praktijk

  • Tel. 06-21606430, ma t/m vrij 9.00 - 17.00 uur

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Praktijk Alkmaar