Nieuwsbrief voorjaar 2019

Beste mensen, hierbij de nieuwsbrief van het voorjaar 2019 met de laatste berichten uit de praktijk.

Aantal granules bij levering via de Hahnemann Apotheek

Er komen soms vragen over het aantal granules dat in een flesje zit. Vaak zitten er 80 granules in een flesje, soms zijn daar maar enkele van nodig. De reden hiervoor is als volgt: het is niet altijd van tevoren nauwkeurig in te schatten hoeveel granules ik voor een cliënt in een bepaalde situatie nodig denk te hebben. Voor de prijs die de Hahnemann Apotheek rekent maakt het aantal granules in een flesje meestal niet of nauwelijks uit. Je betaalt vaak (vrijwel) hetzelfde bedrag voor een flesje granules van een bepaald middel, ongeacht de hoeveelheid granules die in het flesje geleverd worden. Vandaar dat ik bij het bestellen voor cliënten geneigd ben te kiezen voor een grotere hoeveelheid granules. Mocht het nodig zijn een bepaald middel gedurende langere tijd in te nemen dan hoeft er niet zo snel opnieuw een flesje besteld te worden. Soms komt een bepaald middel ergens in een latere fase van de behandeling opnieuw in beeld; ook dan is het fijn om van dit middel nog wat granules  in voorraad te hebben.

Homeopathie bij ADHD

Wat veel mensen niet weten is dat er veel wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is dat de werking van homeopathie overtuigend aantoont. Een goed voorbeeld hiervan is een onderzoek naar Homeopathie bij ADHD. Van een groep van 80 kinderen met ADHD reageerde binnen 5 maanden 84% positief op homeopathische behandeling. Hieronder staat een verwijzing naar dit onderzoek dat werd gepubliceerd op PubMed.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een benaming van een cluster van symptomen waarbij impulsief gedrag, concentratieproblemen en rusteloosheid kenmerkend zijn. In de DSM-5, één van de meest gebruikte internationale classificatiesystemen voor de geestelijke gezondheidszorg, wordt ADHD tot de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen gerekend.  PubMed is een online database met verwijzing naar medische artikelen en wetenschappelijk onderzoek. Lees hier het artikel over Homeopathie bij ADHD: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17227746.

Avondconsulten

Op beide praktijkadressen zijn avondconsulten mogelijk. Wie een voorkeur heeft voor een tijdstip in de avond kan dit aangeven bij het maken van de afspraak.

Tip website:

Op de site van de Vereniging Homeopathie https://www.vereniginghomeopathie.nl/ is veel actuele informatie te vinden over allerlei facetten van homeopathie. Kijk ook eens bij het kopje 'Wetenschap' met een aantal in het Nederlands vertaalde onderzoeken m.b.t. de werkzaamheid van homeopathie bij diverse aandoeningen.

Lidmaatschap Vereniging Homeopathie

Voor wie een lidmaatschap van de Vereniging Homeopathie overweegt zijn de ledenvoordelen wellicht interessant:

 • 4x per jaar het Homeopathie Magazine met interviews en achtergrondinformatie

 • gratis de maandelijkse digitale nieuwsbrief

 • gratis verzending van homeopathische geneesmiddelen van de Hahnemann Apotheek bij betaling met automatisch incasso

 • collectiviteitskorting op diverse zorgverzekeringen

 • korting op het eerste jaarabonnement van diverse tijdschriften zoals The Optimist en Medisch Dossier

 • en meer....

Consulten zijn nog steeds mogelijk op beide praktijkadressen:

Praktijk Alkmaar

 • Deltastraat 69

 • 1823DR Alkmaar

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Praktijk Amsterdam

 • EszenzZ Centre, gebouw Gezondheidscentrum Banne Buiksloot

 • Parlevinker 7

 • 1034 PX Amsterdam

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

In de praktijk voor klassieke homeopathie van Peter Goosensen komen cliënten uit o.a. Alkmaar, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Heerhugowaard, Alkmaar-Noord, Heiloo, Egmond, Limmen, Castricum, Heemskerk, Obdam, Opmeer, Ursem, Hoorn, Zwaag, Medemblik, Schagen, Barsingerhorn, Amsterdam, Utrecht, Amstelveen, Zaanstad, Zaandam, Wormer, Haarlem e.v.