Nieuwsbrief februari 2019

Beste mensen, hierbij de nieuwsbrief van februari 2019 met de laatste berichten uit de praktijk.

Tip website over homeopathie:

Wie het leuk vindt om op het internet meer te lezen over homeopathie kan ik aanraden: www.homeopathie.nl, een site met veel betrouwbare en inhoudelijke informatie over de ‘ins en outs’ van de homeopathie.

Boekentip:

Een leuk en informatief boek over homeopathie en over gezondheid in het algemeen is De Zonen van Hippokrates van Ronald M. van Vierzen. Behalve een uiteenzetting over homeopathie gaat dit boek dieper in op de uitgangspunten en achtergronden van de gezondheidszorg en worden diverse behandelprincipes besproken.

Vergoedingen 2019

Hier vind u een overzicht van de vergoedingen van de zorgverzekeraars in 2019 t.a.v. homeopathie vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering.

Verzetten of annuleren van consultafspraken

Helaas gebeurt het nog te vaak dat consultafspraken op het laatste moment worden verzet of zelfs geannuleerd. Met ingang van 1 maart 2019 is kosteloos verzetten of annuleren van consultafspraken mogelijk tot uiterlijk twee werkdagen vóór de gemaakte afspraak, dit in verband met de besproken tijd. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Betalingstermijn facturen

Zoals u weet is de betalingstermijn voor facturen 14 dagen. Wie 14 dagen na de factuurdatum nog niet betaald heeft krijgt een betalingsherinnering. Vanaf 1 maart 2019 wordt voor een betalingsherinnering 5,00 euro in rekening gebracht, dit vanwege de extra tijd die de administratie hiervan met zich meebrengt.

Avondconsulten

Op beide praktijkadressen zijn avondconsulten mogelijk. Wie een voorkeur heeft voor een tijdstip in de avond kan dit aangeven bij het maken van de afspraak.

Wachtlijst

Meestal zijn er voldoende mogelijkheden t.a.v. het plannen van consultafspraken. Wie dit prettig vindt kan een paar afspraken vooruit plannen om er zeker van te zijn dat gewenste data/tijdstippen beschikbaar zijn. Vooral de deelnemers aan de trajecten maken hier al gebruik van.

Consulten zijn nog steeds mogelijk op beide praktijkadressen:

Praktijk Alkmaar

Deltastraat 69

1823DR Alkmaar

Tel: 06-21606430

Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Praktijk Amsterdam

EszenzZ Centre, gebouw Gezondheidscentrum Banne Buiksloot

Parlevinker 7

1034 PX Amsterdam

Tel: 06-21606430

Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com