Homeopathie & Coaching voor Hoog Sensitieve Personen (HSP)

Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen?

·     Je hebt het snel in de gaten wanneer iemand zich niet prettig voelt

·     Je kunt je verliezen in je eigen bezigheden maar ook in het verhaal van de ander

·     Vanuit je gedrevenheid en creativiteit vind je het fijn om anderen te inspireren

·     Het bewaken van grenzen kan voor jou een probleem zijn

·     Vanaf je vroegste jeugd heb je het gevoel anders te zijn, zonder precies te weten waarom

Dan zou het heel goed kunnen dat je hoogsensitief bent!

Mogelijk ben je dan op zoek naar:

·     meer informatie over de achtergrond van hoogsensitiviteit

·     een natuurlijke manier om beter in je energie te komen waardoor je je gevoeligheid wat meer als kracht kunt gaan ervaren

·     een stukje persoonlijke coaching bij het integreren van je hoogsensitieve eigenschappen in je leven

Hoogsensitiviteit

Met hoogsensitiviteit wordt bedoeld het bovenmatig gevoelig zijn voor prikkels. Mensen die hoogsensitief zijn nemen intenser waar. Ze worden meer dan anderen beïnvloed door stimuli uit hun omgeving maar ook door de emotionele gesteldheid van mensen in hun nabijheid.

Een ervaring uit de praktijk:

Vrouw, 32 jaar

Bij Peter voel ik me fijn. Ik was nieuwsgierig om meer te leren over hooggevoeligheid. Wat een leuke ontdekkingsreis!

Al snel was het duidelijk dat Peter zeer deskundig is op dit terrein. Binnen een veilige omgeving leerde ik na ieder sessie mezelf beter kennen; wat zijn positieve aspecten van hooggevoeligheid? Hoe kan ik beter omgaan met de meer uitdagende aspecten ervan, zoals snel overprikkeld raken, vermoeid zijn of mezelf in de ander te snel verliezen? Ik kreeg praktische tools in handen die direct toegepast konden worden en waar ik gelijk baat bij had. Hiermee kon ik verder navigeren.

Naast hooggevoeligheid is Peter ook een gepassioneerd en nauwkeurig homeopaat. Een fijn mens. Een betrokken mens die empathisch luistert en proactief meedenkt. Een aanrader voor ieder die het beste uit zichzelf wil halen en een duwtje in de goede richting wil.

Dankjewel Peter!

Homeopathie bij hoogsensitiviteit

Wie goed in z'n energie zit kan het leven beter aan. Homeopathie als holistische geneeswijze kan hierbij ondersteunen door de lichaamseigen vitaliteit op een natuurlijke en veilige manier te stimuleren. Holistisch betekent dat je erkent dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden en als ondeelbare eenheid kunnen worden beschouwd.

Er is een groep homeopathische geneesmiddelen die een specifiek raakvlak hebben met hoogsensitiviteit. Bedenk wel dat echte homeopathie maatwerk is: uit meer dan 5000 homeopathische geneesmiddelen worden de middelen geselecteerd die passen bij jouw specifieke individuele symptomen. Daarnaast kunnen met behulp van voedingsadviezen en orthomoleculaire ondersteuning eventuele tekorten qua vitaminen, mineralen of andere nutriënten in je lichaam worden aangevuld. Logisch dat je daar een gecertificeerd en ervaren homeopaat bij kunt gebruiken!

Coaching bij hoogsensitiviteit

Coaching bestaat uit het bespreken en uitwerken van een aantal thema's die een relatie hebben met hoogsensitiviteit. Doel is het hoogsensitief zijn te beschouwen als een waardevolle kwaliteit en het leren gebruiken van de kracht die erin verscholen ligt.

Naast bewustwording en integratie is de coaching ook gericht op het herkennen van situaties die kunnen leiden tot onbalans en het stimuleren van een levenshouding die bijdraagt aan innerlijke rust en stabiliteit.

Ervaring uit de praktijk:

Vrouw, 39 jaar

Ik kwam bij Peter toen ik last had van diverse blokkades. Er was veel fysieke spanning en had niet het gevoel gehoord te worden in de reguliere gezondheidszorg. Op zoek naar een meer holistische benadering kwam ik in contact met Peter die als homeopaat een behandeltraject voor HSP’s aanbood in Amsterdam. Dit sprak me erg aan omdat ik ook interesse had in uitleg over hooggevoeligheid en hoe daar mee om te gaan.

Naast het effect van de voorgeschreven homeopathische middelen die hielpen de spanning in mijn lichaam te verminderen was er tijdens de sessies gelegenheid tot het bespreken van diverse thema’s rond hooggevoeligheid.

 Peter is behulpzaam naar cliënten toe. Het is prettig om met hem te communiceren. Tijdens de consulten is hij rustig en ook efficiënt door het stellen van de juiste vragen die me vooruit hielpen in mijn proces van groei van gezondheid.

 Het traject bij Peter heeft me veel gebracht waarvoor ik echt dankbaar ben. Ik was niet bekend met homeopathie. Het was bemoedigend te merken dat er een andere manier is om je lichaam aan te zetten tot herstel, voor mij een inspirerende ervaring!

Voel jij ook voor een traject dat bestaat uit homeopathie en coaching bij hoogsensitiviteit? 

Duur van het traject: in totaal 12 sessies met bijbehorende thema’s. 

Insteek van de behandeling is het leren omgaan met hooggevoeligheid via inzichten die voortkomen uit bewustwording. Bewustwording ontstaat vanuit het bespreken en uitwerken van een aantal thema’s. In dit traject wordt het onderwerp hooggevoeligheid heel breed en vanuit diverse invalshoeken benaderd. Doel van het traject is het beter leren omgaan met eventuele lasten die samenhangen met hooggevoeligheid en daarnaast het kunnen benutten van positieve aspecten van hooggevoeligheid als een waardevol kenmerk van de mens die je bent. Het proces wordt ondersteund door voorschrift van homeopathische geneesmiddelen. Deze middelen worden geselecteerd op de individuele gewaarwordingen t.a.v. hooggevoeligheid en op de individuele gezondheidssituatie van jou als cliënt.

Ervaring uit de praktijk:

Vrouw, 70 jaar, oververmoeid en hooggevoelig

‘Mijn oververmoeidheid heeft mij doen besluiten om een homeopaat in te schakelen die ook bekend is met hooggevoeligheid. De hooggevoeligheid wordt door Peter aan de hand van een aantal thema's systematisch belicht vanuit diverse invalshoeken. Met de uitleg en toelichting, die verhelderend en duidelijk is, ontdekte ik waarmee ik energie verspil en hoe ik dit beter kan bewaken. Inmiddels heb ik 12 sessies afgerond. Zeker een aanrader om deze weg te bewandelen!’

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een eerste consult bij:

Peter Goosensen

  • Klassiek Homeopaat

  • Registratie NVKH, RBCZ

  • Erkend door zorgverzekeraars

Praktijk Amsterdam

  • EszenzZ Centre

  • Parlevinker 7, 1034 PX Amsterdam-Noord

  • Tel. 06-21606430

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Praktijk Alkmaar

  • Deltastraat 69, 1823 DR Alkmaar

  • Tel: 06-21606430

  • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Homeopathie voor inwoners van:

Alkmaar, Bergen, Egmond, Heerhugowaard, Heiloo, Sint Pancras, Limmen, Castricum, Uitgeest, Noord- en Zuid Scharwoude, Broek op Langedijk, Schoorl, Obdam, Schermer, Koedijk, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Schagen, Hoorn, Medemblik, Wognum, e.v

Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Weesp, Bussum, Naarden, Hilversum, Heemstede, Hoofddorp, , Aalsmeer, Nieuw Vennep, Haarlem, Uithoorn, Edam, Volendam, Purmerend, Zaanstad, Monnickendam, IJmuiden, Zaandam, Landsmeer, Broek in Waterland e.v.