Homeopathie voor Amsterdam & omstreken

youth-570881_640.jpg

Sinds 2018 maak ik als homeopaat deel uit van het team van het EszenzZ Centre, een multidisciplinair gezondheidscentrum voor hooggevoeligheid (HSP), bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Doel van het centrum is iedereen met lasten op het gebied van hooggevoeligheid een passende vorm van therapie of begeleiding aan te bieden. Denk hierbij aan volwassenen, kinderen en ouders van kinderen die hooggevoelig zijn. 

Hooggevoeligheid zou je kunnen omschrijven als een verzameling karaktereigenschappen die behalve waardevolle aspecten ook uitdagingen met zich meebrengen. Homeopathie is een prachtig instrument dat kan helpen bij bewustwording en ook bij het ontwikkelen van sensitieve weerbaarheid. Klachten die samenhangen met hooggevoeligheid zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen of slapeloosheid kunnen met behulp van de aangewezen homeopathische middelen worden aangepakt.

Speciaal voor hooggevoelige kinderen en volwassenen uit Amsterdam en omstreken is het traject ‘Homeopathie voor HSP’s’ ontwikkeld. Het traject kan in diverse vormen worden afgenomen. In de consulten komen een aantal thema’s aan de orde die een raakvlak hebben met hooggevoeligheid. In samenhang met de homeopathische begeleiding draagt het bespreken en uitwerken van deze thema’s bij aan het beter kunnen omgaan met hooggevoeligheid. Bovendien gaat ieder thema vergezeld van een uitnodiging die is gericht op het integreren van verkregen inzichten in het leven van alledag.

In het EszenzZ Centre is het mogelijk een afspraak te maken voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Dit gesprek is naast het geven van informatie bedoeld om te ervaren of het voor beide partijen goed voelt om een behandeltraject aan te gaan. Bel of mail me gerust voor een afspraak, je bent van harte welkom! Het centrum is overigens uitstekend bereikbaar (nabij A10) en je kunt gratis parkeren. Ook met het openbaar vervoer is het centrum goed te bereiken.

Voor homeopathische begeleiding van niet HSP-gerelateerde klachten kun je eveneens bij mij terecht. Als geschoold en gecertificeerd homeopaat ben ik breed georiënteerd en kan ik homeopathie op een verantwoorde en veilige manier inzetten in veel situaties. Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NVKH en RBCZ en mijn praktijk wordt erkend door zorgverzekeraars. Waar nodig werk ik samen met reguliere behandelaars; door het beste van beide werelden te bundelen staat jouw gezondheid hoe dan ook centraal. 

Over Peter Goosensen:

In 2011 studeerde ik af aan de School voor Homeopathie in Amersfoort, een zesjarige parttime beroepsopleiding. In het curriculum van deze opleiding was naast anatomie, fysiologie, pathologie, filosofie en kennis van homeopathische geneesmiddelen veel ruimte voor persoonlijke groei en voor het ontwikkelen van een visie op ziekte en gezondheid.

Na deze opleiding volgde ik supervisie bij Alex Leupen, homeopathisch arts in Utrecht.

De diploma’s Medische Basiskennis (MBK1, MBK2 en MBK3) behaalde ik bij CECZ (Centraal Exameninstituut Complementaire Zorg). Postgraduate colleges en themadagen (medisch en homeopathisch) volgde ik o.a. bij Alex Leupen, Annette Sneevliet, Resi Moonen, Martien Brands, Henny Heudens en Guy Kokelenberg. Registratie beroepsverenigingen NVKH, RBCZ, SCAG, erkend door zorgverzekeraars.

Neem contact op met Peter Goosensen: