Homeopathie bij Hooikoorts

Vrouw griep.jpg

Allergische klachten aan de luchtwegen worden veroorzaakt door een overmatige reactie van het immuunsysteem na contact met graspollen die vrij rondzweven in de lucht. Andere benamingen voor hooikoorts zijn pollinose of ook wel allergische rhinitis. Klachten die voorkomen zijn onder meer frequent niezen, een loopneus en jeuk aan ogen en gehemelte. Ongeveer een kwart van de Europeanen heeft last van klachten in reactie op het inademen van allergenen. Grassen, bomen, planten en bloemen vormen in diverse bloeiperioden stuifmeel. Zo worden al in mei de eerste graspollen door de wind verspreid. Klachten spelen op wanneer stuifmeel in contact komt met de slijmvliezen. De ernst van de klachten neemt toe naarmate er meer pollen in de lucht zijn. Via het pollennieuws wordt informatie gegeven over de hoogte van de actuele pollenbelasting.

Met homeopathie kan hooikoorts behandeld worden. Het meest optimale resultaat wordt haalbaar wanneer bekend is op welke allergenen de allergie zich toespitst. Ideaal is inname van het passende homeopathische middel al vroeg in het seizoen, voordat de eerste klachten zich manifesteren. Hierbij zijn diverse strategieën mogelijk: constitutionele behandeling met het bij deze mens en dit moment passende homeopathische middel dat gekozen wordt op het geheel aan symptomen op diverse niveaus. Als deze benadering aanslaat is er meer kans op blijvend succes, ofschoon de ervaring leert dat onderhoudsconsulten in veel gevallen nodig blijven. Een andere benadering is meer op het specifieke allergeen gericht: het allergeen wordt in gepotentiëerde vorm als homeopathisch middel voorgeschreven en dagelijks ingenomen in een lage potentiëring. Ook hierbij is verlichting van de klachten vaak mogelijk.

Is je interesse gewekt en wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Peter Goosensen

 • Klassiek Homeopaat

 • Registratie NVKH, RBCZ

 • Erkend door zorgverzekeraars

 • Ma t/m vrij 9.00 – 17.00 uur, avondconsulten zijn mogelijk in overleg

 • Prima bereikbaarheid, geen wachtlijst!

Praktijk Alkmaar

 • Deltastraat 69, 1823 DR in Alkmaar

 • Tel. 06-21606430

 • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

 • www.homeopaatalkmaar.com

Praktijk Amsterdam

 • Parlevinker 7, 1034 PX in Amsterdam

 • Tel. 06-21606430

 • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

 • www.eszenzz-centre.nl

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

verkoudheid

Klassiek homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar en in Amsterdam. Zijn praktijk biedt uitstekende homeopathische zorg voor inwoners uit: Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Badhoevedorp, Hilversum, Bussum, Naarden, Het Gooi, Blaricum, Laren, Aalsmeer, Nieuw Vennep, Haarlem, Diemen, Weesp, Velsen, IJmuiden, Heemstede e.v.

En voor inwoners van: Alkmaar, Alkmaar-Noord, Koedijk, Sint-Pancras, Langedijk, Noord- en Zuid Scharwoude, Heerhugowaard, Oudkarspel, Heiloo, Castricum, Limmen, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Bergen, Schoorl, Groet, Camperduin, Warmenhuizen, Waarland, Niedorp, Schagen, Den Helder, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Obdam, Opmeer, Hoogwoud, Purmerend, Beemster, Schermer, Zaanstad, Krommenie, Assendelft, Zaandam e.v.