Homeopathie bij het prikkelbare darm syndroom

Spastisch colon - Prikkelbare darm syndroom - Alkmaar - Amsterdam - homeopaat - homeopathie

Spastisch colon - Prikkelbare darm syndroom - Alkmaar - Amsterdam - homeopaat - homeopathie

Het prikkelbare darm syndroom, ook wel spastisch colon genoemd, is een functionele aandoening waarbij er sprake is van een reactie op prikkels die bij een gezond persoon geen problemen veroorzaken. Deze reactie gaat gepaard met pijnklachten die vermoedelijk worden veroorzaakt door spierspasmen in de darmwand. Bij prikkels kan gedacht worden aan bepaalde voeding maar ook aan psychische spanningen of overmatig gebruik van laxeermiddelen. De aandoening komt vrij veel voor, tussen de 5 en 20% van de Nederlanders heeft er last van. Meer dan de helft van de mensen met de diagnose prikkelbare darm syndroom ervaart stress, een deel hiervan lijdt aan een gegeneraliseerde angststoornis. Een verklaring zou kunnen zijn dat psychische spanningen via het autonome zenuwstelsel een effect hebben op het spijsverteringsstelsel.

Prikkelbare darm syndroom komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Kenmerkende symptomen zijn diarree, obstipatie, buikpijn en winderigheid. In tegenstelling tot andere aandoeningen van de darmen is er bij prikkelbare darm syndroom geen sprake van zichtbare afwijkingen zoals weefselbeschadiging.

Vezelrijke voeding en leefstijl-adviezen waaronder het vermijden van stress en zorgen voor voldoende lichaamsbeweging kunnen helpen de klachten te verminderen. Van gebruik van reguliere medicatie in de vorm van spasmolytica (medicijnen die darmkrampen bestrijden) of antidepressiva is bij onderzoek geen positief effect gebleken.

Met homeopathie is de benadering anders. De individuele ervaring van de klachten wordt in kaart gebracht en ook de algehele gezondheidsbeleving wordt meegewogen bij de keuze voor het aangewezen homeopathische middel. De filosofie van homeopathie is holistisch: symptomen op diverse niveaus vormen een geheel en wijzen naar het voor deze mens en situatie passende middel. Het middel geeft het lichaam een prikkel, een aanzet tot zelfgenezing. Het resultaat van een behandeling in de vorm van afname van de specifieke klachten en toename van gezondheid en welbevinden geeft aan of het middel juist was. Nauwkeurig wordt gedurende de behandeling de reactie op de voorgeschreven homeopathische middelen geobserveerd en geëvalueerd. Vaak zijn er meerdere consulten en middelen nodig om een bevredigend resultaat te bereiken. Met behulp van homeopathie wordt getracht het aanwezige potentieel aan levenskracht te optimaliseren zodat het lichaam zelf in staat wordt gesteld het probleem te verminderen of op te lossen.

Wil je een afspraak maken voor een behandeling of wil je eerst eens komen kennismaken of meer informatie?

Neem contact op met:

Peter Goosensen

 • Klassiek Homeopaat

 • Registratie NVKH, RBCZ, SCAG

 • Erkend door zorgverzekeraars

 • Prima bereikbaarheid, korte wachtlijst

 • Ma t/m vrij 9.00 -17.00 uur, avondconsulten zijn mogelijk in overleg

 • Spreekuur in Alkmaar en in Amsterdam-Noord

Praktijk Alkmaar

 • Deltastraat 69

 • 1823 DR Alkmaar

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

 • www.homeopaatalkmaar.com

Praktijk Amsterdam

 • EszenzZ Centre

 • Parlevinker 7

 • 1034 PX Amsterdam

 • Tel: 06-21606430

 • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

 • www.eszenzz-centre.nl

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid

Klassiek homeopaat Peter Goosensen biedt uitstekende homeopathische zorg voor inwoners van: Alkmaar, Alkmaar Noord, Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Noord- en Zuid Scharwoude, Oudkarspel, Heiloo, Limmen, Uitgeest, Castricum, Heemskerk, Egmond, Egmond-binnen, Egmond aan de Hoef, Egmond aan Zee, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Groet, Camperduin, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Kolhorn, Schagen, Schagerbrug, Burgerbrug, Waarland, Anna Paulowna, Wieringerwaard, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Purmerend, Obdam, Opmeer, Landsmeer, Schermer, Beemster, West Friesland, Zaanstad, Zaandam, Wormer, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Assendelft, Krommenie, Haarlem e.v.

En voor inwoners van: Amsterdam, Hoofddorp, Badhoevedorp, Amstelveen, Diemen, Hilversum, Bussum, Laren, Blaricum, Aalsmeer, Nieuw-Vennep, Almere, Het Gooi, Vinkeveen, Amsterdam-Zuid, IJmuiden, Heemstede, Velsen e.v.

Peter Goosensenprikkelbare darm syndroom, prikkelbare, darm, syndroom, spastisch colon, spastisch, colon, spijsverteringsklachten, spijsvertering klachten, diarree, obstipatie, pijn, buikpijn, darmkrampen, buikpijn kramp, buikkramp, homeopaat, homeopathie, peter goosensen, homeopathisch, alkmaar, amsterdam, alkmaar noord, koedijk, langedijk, sint pancras, broek op langedijk, noord scharwoude, zuid scharwoude, bovenkarspel, oudkarspel, heiloo, limmen, uitgeest, castricum, heemskerk, egmond, egmond aan zee, egmond binnen, egmond aan de hoef, bergen, bergen aan zee, schoorl, groet, camperduin, callantsoog, warmenhuizen, tuitjenhorn, waarland, schagen, schagerbrug, burgerbrug, kolhorn, anna paulowna, zijpe, grote keeten, julianadorp, den oever, den helder, medemblik, niedorp, enkhuizen, hoorn, west friesland, opmeer, obdam, hoogwoud, spanbroep, ursem, aartswoud, benningbroek, wijdenes, hoogkarspel, venhuizen, purmerend, landsmeer, waterland, zeevang, zaanstad, zaanda, zaandam, zaandijk, koog aan de zaan, wormer, wormerveer, oostzaan, westzaan, assendelft, krommenie, haarlem, amsterdamamstelveen, hoofddorp, badhoevedorp, ijmuiden, heemstede, oosthuizen, warder, middelie, hobrede, hilversum, baarn, leiden, utrecht, rotterdam, houten, sassenheim, nieuw-vennep-aalsmeer, almere, amsterdam-noord, amsterdam-zuid, amsterdam-west, amsterdam-oost, den haag, ijsselstein, schoonhoven, warmond, amersfoort, kudelstaart, vinkeveen, Sint Maarten, de rijp, julianadorpzandvoort, julianadorp homeopaat, zandvoort, lambertschaag, hensbroek, benningbroeknibbixwoud, abbekerk, de weere, sint maarten, spierdijk, berkhout, oosthuizen hsp, oosthuizen homeopathie, homeopaat oosthuizen, Wijk aan Zee, broek in waterland, den ilp, zuiderwoude