Hoofdpijn en homeopathie

Hoofdpijn en Homeopathie - Homeopaat Alkmaar - Homeopaat Amsterdam

Hoofdpijn en Homeopathie - Homeopaat Alkmaar - Homeopaat Amsterdam

Hoofdpijn is een veel voorkomende gezondheidsklacht. De uitingsvorm kan echter per mens enorm verschillen. Hoe wordt de hoofdpijn ervaren, variërend van stekend, kloppend, snijdend, zeurend en vult u zelf verder maar in. Ook de frequentie verschilt per persoon, van dagelijks tot weekendhoofdpijn tot een specifiek jaargetijde etc. Hiermee hangt samen dat de mate van beperkt zijn in de dagelijkse bezigheden sterk kan verschillen van persoon tot persoon, van vrijwel nooit last tot nauwelijks nog kunnen werken en beperking in sociale contacten.

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben. Gesproken wordt van spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en hoofdpijn door trauma. Bepaalde reguliere medicatie kan hoofdpijn als bijwerking hebben, maar ook processen in het lichaam zoals bijvoorbeeld vaatproblemen of een ontsteking in het lichaam kunnen hoofdpijn tot gevolg hebben.

In algemene zin is het van belang goed bij te houden wanneer en onder welke omstandigheden de hoofdpijn optreedt. Reden tot extra alert zijn is een plotselinge verandering van reeds bekende hoofdpijn of het optreden van een plotselinge en heftige nieuwe/onbekende hoofdpijn. Ook hoofdpijn in combinatie met koorts en nekstijfheid, verlies van coördinatie, sufheid, geheugenverlies is reden tot het raadplegen van een arts

Pijnstillers zijn een oplossing op korte termijn die weliswaar verlichting biedt maar de klacht niet oplost. Hierin verschilt de homeopathische benadering. Een homeopaat brengt de exacte gewaarwording van je hoofdpijn in kaart en weegt bij een voorschrift ook je algehele gezondheidsbeleving mee. Soms is er een patroon aan te wijzen bij het ontstaan en/of het optreden van de hoofdpijn, ook dit is van belang om te komen tot een curatief voorschrift. Het mechanisme is bij homeopathie anders dan bij reguliere medicatie: een homeopathisch middel geeft een aanzet tot zelfgenezing, de prikkel van het middel zorgt er in feite voor dat het lichaam de klacht zelf op een milde en duurzame manier kan verminderen of oplossen.

Voor een consult of voor een vrijblijvend en informatief kennismakingsgesprek kun je een afspraak maken:

Praktijk Alkmaar

  • Deltastraat 69

  • 1823 DR Alkmaar

  • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

  • Tel: 06-21606430

  • Website: www.homeopaatalkmaar.com

Praktijk Amsterdam

  • Parlevinker 7

  • 1034 PX Amsterdam-Noord

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

  • Tel: 06-21606430

  • Website: www.eszenzz-centre.nl

Ma t/m vrij 9.00 – 17.00 uur, avondconsulten zijn mogelijk in overleg

Prima bereikbaarheid, korte wachtlijst!

Registratie NVKH, RBCZ, SCAG, erkend door zorgverzekeraars

Consulten worden in veel gevallen vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering, raadpleeg je polis of neem contact op met je verzekeraar

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

griep

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid

Peter Goosensenhoofdpijn, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, migraine, weekendhoofdpijn, homeopaat, homeopathie, klassiek homeopaat, klassieke homeopathie, homeopathisch, alternatieve geneeswijze, natuurlijke geneeswijze, alkmaar, alkmaar noord, alkmaar-noord, koedijk, broek op langedijk, sint pancras, noord scharwoude, zuid scharwoude, oudkarspel, heerhugowaard, heiloo, limmen, castricum, heemskerk, egmond, egmond binnen, egmond aan zee, egmond aan de hoef, bergen, bergen aan zee, schoorl, schoorldam, hargen, groet, camperduin, warmenhuizen, tuitjenhorn, schagen, schagerbrug, burgerbrug, waarland, niedorp, anna paulowna, den helder, den oever, wieringerwaard, medemblik, enkhuizen, hoorn, hoogkarspel, west friesland, purmerend, hoogwoud, opmeer, opdam, spanbroek, ursem, schermer, schermerhorn, zeevang, oosthuizen, warder, middelie, beets, landsmeer, haarlem, zaanstad, zaandam, zaandijk, westzaan, oostzaan, krommenie, assendelft, koog aan de zaan, wormer, wormerveer, amsterdam, haarlem hoofdpijn, beverwijk, ijmuiden, velsen, beemster, diemen, hoofddorp, badhoevedorp, aalsmeer, nieuw vennep, bussum, naarden, almere, weesp, hilversum, blaricum, laren, het gooi, houten, utrecht, hoofddorp hoofdpijn, wijk aan zee, heemstede, halfweg, wieringermeer, west-friesland, driehuis, kudelstaart, haringhuizen, winkel, julianadorp, zandvoort, lambertschaag, hoofdpijn alkmaar, hoofdpijn alkmaar-noord, hoofdpijn koedijk, hoofdpijn sint pancras, hoofdpijn langedijk, hoofdpijn heerhugowaard, hoofdpijn noord-scharwoude, hoofdpijn zuid-scharwoude, hoofdpijn oudkarspel, hoofdpijn sint pancras homeopaat, hoofdpijn heiloo, hoofdpijn limmen, hoofdpijn castricum, hoofdpijn uitgeest, hoofdpijn beverwijk, hoofdpijn heemskerk, hoofdpijn velsen, hoofdpijn ijmuiden, hoofdpijn egmond, hoofdpijn egmond aan zee, hoofdpijn egmond binnen, hoofdpijn egmond aan de hoef, hoofdpijn bergen, hoofdpijn bergen aan zee, hoofdpijn schoorl, hoofdpijn hargen, hoofdpijn groet, hoofdpijn warmenhuizen, hoofdpijn tuitjenhorn, hoofdpijn waarland, hoofdpijn schagen, hoofdpijn anna paulowna, hoofdpijn schagerbrug, hoofdpijn burgerbrug, hoofdpijn callantsoog, hoofdpijn julianadorp, julianadorp homeopaat, hoofdpijn den helder, hoofdpijn breezand, hoofdpijn den oever, hoofdpijn wieringerwaard, hoofdpijn wieringerwerf, hoofdpijn niedorp, hoofdpijn kolhorn, hoofdpijn medemblik, hoofdpijn enkhuizen, hoofdpijn hoorn, hoofdpijn west friesland, hoofdpijn wognum, hoofdpijn opmeer, hoofdpijn spanbroek, hoofdpijn spanboek, hoofdpijn spanbroek homeoathie, hoofdpijn hoogwoud, hoofdpijn ursem, hoofdpijn schermerhorn, hoofdpijn purmerend, hoofdpijn beemster, hoofdpijn schermer, hoofdpijn zeevang, hoofdpijn oosthuizen, hoofdpijn warder, hoofdpijn middelie, hoofdpijn etersheim, hoofdpijn landsmeer, hoofdpijn haarlem, hoofdpijn heerhugowaard homeopathie, hoofdpijn amsterdam, hoofdpijn amstelveen, hoofdpijn diemen, hoofdpijn amsterdam-zuid, hoofdpijn hoofddorp, hoofdpijn badhoevedorp, hoofdpijn hilversum, hoofdpijn bussum, hoofdpijn naarden, hoofdpijn blaricum, hoofdpijn laren, hoofdpijn het gooi, hoofdpijn weesp, hoofdpijn nieuw vennep, hoofdpijn aalsmeer, hoofdpijn almere stad, hoofdpijn almere, hoofdpijn houten, hoofdpijn utrecht, hoofdpijn leiden, hoofdpijn homeopaat, hoofdpijn homeopathie, hensbroek, benningbroek, abbekerk, nibbixwoud, de weere, spierdijk, berkhout, oosthuizen hsp, oosthuizen homeopathie, homeopaat oosthuizen, Wijk aan Zee, broek in waterland, den ilp, zuiderwoude