Homeopathisch HSP begeleiding in Alkmaar en Amsterdam

Traject Homeopathisch HSP begeleiding in Alkmaar en Amsterdam

Traject Homeopathisch HSP begeleiding in Alkmaar en Amsterdam

Sinds januari 2018 is het mogelijk bij klassiek homeopaat Peter Goosensen een traject Homeopathisch HSP Begeleiding te volgen. Het traject is bedoeld voor kinderen en volwassenen die hooggevoeligheid willen integreren in hun dagelijks leven. Veel gezondheidsklachten die voortkomen vanuit het minder goed kunnen omgaan met hooggevoeligheid kunnen met homeopathie goed behandeld worden.

HSP staat voor Hoog Gevoelig Persoon, de term is geïntroduceerd door de Amerikaanse psychotherapeute en universitair docente psychologie Elaine N. Aron. Zij merkte bij een deel van haar cliënten een beeld op dat ze benoemde als hooggevoelig of hoogsensitief. Hoogsensitieve mensen ervaren dingen intenser en kunnen last hebben van indrukken uit hun omgeving. Ze zijn gevoelig voor atmosferen en hebben doorgaans een sterker ontwikkelde intuïtie.

Hooggevoeligheid is in eerste instantie een kwaliteit die het mogelijk maakt contact te maken op een dieper niveau en dingen intenser te beleven, denk bijvoorbeeld aan het ervaren van de natuur of kunstzinnige uitingen of verdieping in het contact tussen mensen. Tegelijkertijd kunnen er vanuit het hooggevoelig zijn ook bepaalde zaken als last worden ervaren. Voorbeelden hiervan zijn het beïnvloed worden door de stemming van anderen, zich minder prettig voelen in groepen en een ongemakkelijk gevoel ervaren wanneer er veel in de omgeving gebeurt. Eén en ander kan zich uiten in fysieke spanning die soms moeilijk ontladen kan worden. Ook vermoeidheid, hoofdpijn en migraine kunnen ontstaan vanuit het hoogsensitieve beeld. Uiteindelijk kan zelfs burn-out een gevolg zijn van het onvoldoende luisteren naar de signalen van het lichaam.

Een nieuwe invalshoek bij het begeleiden van HSP’s is die van de klassieke homeopathie. Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die al meer dan twee eeuwen wereldwijd wordt toegepast. Doel van een homeopathische behandeling is het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Er wordt gewerkt met geneesmiddelen afkomstig uit de natuur, zoals planten en mineralen. De uitgangsstof wordt verwreven, opgelost en vervolgens eindeloos verdund en geschud waardoor uiteindelijk alleen de geneeskrachtige energie overblijft.

Homeopathie is maarwerk: met name de individuele beleving van klachten is van groot belang om het juiste homeopathische middel te kunnen inzetten. Een homeopaat werkt holistisch: gezocht wordt naar het patroon in een casus, symptomen op diverse niveaus vormen een geheel en wijzen naar het voor deze mens en situatie passende homeopathische geneesmiddel. Hierbij kan een keuze gemaakt worden uit inmiddels meer dan 6000 middelen die verkrijgbaar zijn bij de gespecialiseerde homeopathische apotheek.

In het traject Homeopathisch HSP Begeleiding wordt het gebruik van homeopathische geneesmiddelen gecombineerd met een stukje coaching en begeleiding. Aan de hand van 12 thema’s die een raakvlak hebben met hooggevoeligheid wordt de individuele ervaring van het hooggevoelig zijn verkend. Getracht wordt via de weg van signaleren, bewust worden en acceptatie het HSP-zijn te integreren in het dagelijks leven. Bovendien gaat bij ieder consult vergezeld van een uitnodiging die gericht is op introspectie: het (h)erkennen van facetten van HSP in jouw leven en het stimuleren van een levenshouding die bijdraagt aan innerlijke rust en stabiliteit.

Is je interesse gewekt of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met klassiek homeopaat Peter Goosensen:

Praktijk Amsterdam

  • Parlevinker 7

  • 1034 PX Amsterdam

  • Tel. 06-21606430

  • Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

  • www.eszenzz-centre.nl

Praktijk Alkmaar

  • Deltastraat 69

  • 1823 DR Alkmaar

  • Tel. 06-21606430

  • Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

  • www.homeopaatalkmaar.com

Klassiek homeopaat Peter Goosensen is geregistreerd bij NVKH, RBCZ en erkend dor zorgverzekeraars. Consulten worden door veel verzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket, raadpleeg uw polis of neem contact op met uw verzekeraar.

Peter Goosensenhomeopaat, homeopathie, homeopaat alkmaar, homeopathisch, klassiek homeopaat, klassieke homeopathie, hsp, hooggevoelig, hoogsensitief, elaine aron, eszenzz centre, alkmaar, burn-out, sint pancras, langedijk, noord-scharwoude, zuid-scharwoude, oudkarspel, heerhugowaard, koedijk, alkmaar-noord, heiloo, limmen, castricum, uitgeest, dorregeest, heemskerk, ijmuiden, velsen, egmond, egmond binnen, egmond aan zee, egmond aan de hoef, bergen, bergen aan zee, schoorl, groet, camperduin, callantsoog, grote keten, julianadorp, waarland, schagen, schagerbrug, burgerbrug, nieuwe niedorp, ude niedorp, niedorp, warmenhuizen, tuitjenhorn, den helder, den oever, zijdewind, medemblik, enkhuizen, hoorn, wijdenes, zwaag, hoogkarspel, west friesland, obdam, opmeer, spanbroek, hoogwoud, ursem, schermerhorn, schermer, beemster, purmerend, landsmeer, zeevang, oosthuizen, wijdenes hsp, warder, middelie, beets, zaanstad, zaandam, zaandijk, wormer, wormerveer, koog aan de zaan, koog zaandijk, assendelft, krommenie, zaanstad hsp, zuidoost beemster, beemsteramsterdam, amstelveen, uithoorn, hoofddorp, badhoevedorp, hilversum, bussum, naarden, blaricum, laren, aalsmeer, nieuw-vennep, almere, het gooi, naarden hsp, diemen, weesp, houten, utrecht, utrechtse heuvelrug, leiden, amstelveen hsp, homeopaat amstelveen, haarlem, velsen-noord, zuid, oost, west, noord, amsterdam-noord, Wijk aan Zee, wijk aan zee, velsen noord, Velsen Noord, sassenheim, Halfweg, halfweg, halfweg homeopaat, homeopaat halfweg, homeopathie halfweg, halfweg klassiek homeopaat, halfweg HSP, driehuis, kudelstaart, haringhuizen, winkel, Sint Maarten, Het Gooi, Blaricum, Laren, Utrecht, Rotterdam, Houten, Leiden, Amersfoort, julianadorp homeopaat, zandvoort, hensbroek, benningbroek, abbekerk, nibbixwoud, de weere, spierdijk, berkhout, oosthuizen hsp, oosthuizen homeopathie, homeopaat oosthuizen, broek in waterland, den ilp, zuiderwoude