Nieuwsbrief november 2018

Beste mensen, hierbij de nieuwsbrief van november 2018 met nieuws over de praktijk.

Postgraduate

De postgraduate voor gediplomeerde, professionele en ervaren homeopaten in Amersfoort waar ik aan deelneem is bijna afgerond. Heel nuttig om de kennis op peil te houden en nieuwe ontwikkelingen in de homeopathie te volgen en deze ook praktisch te kunnen toepassen. Nieuwe inzichten spitsen zich toe op het leggen van verbanden in de al aanwezige kennis over homeopathische geneesmiddelen. Je kijkt niet alleen naar de geneeskrachtige werking van een bepaalde plant of mineraal maar ook naar de overkoepelende informatie van de betreffende plantenfamilie of plantenorde of naar informatie die hoort bij bepaalde series of stadia uit het periodiek systeem van de elementen. Een bredere kijk op homeopathie dus die uiteindelijk leidt tot meer inzicht en nog betere en effectievere voorschriften.

Orthomoleculaire Geneeskunde

In de afgelopen maanden nam ik in het kader van nascholing deel aan een driedaagse cursus orthomoleculaire geneeskunde in Breukelen, georganiseerd door stichting OrthoKennis. Ook hier veel praktisch toepasbare informatie over vitaminen, mineralen en andere nutriënten. De orthomoleculaire voedingssupplementen dragen samen met het homeopathische voorschrift bij aan vitaliteit en gezondheid.

Zorgverzekering 2019

Ofschoon het nog even duurt kan het verstandig zijn om alvast na te denken over de zorgverzekering voor het komende kalenderjaar. Homeopathie wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket, maar de voorwaarden en vergoedingen per consult verschillen per verzekeraar en soms per verzekeringspakket. Het kan dus lonend zijn de verzekering t.z.t. nog eens te heroverwegen voor een optimale dekking van homeopathie.

Verstrekking homeopathische middelen

Homeopathische middelen worden aan cliënten geleverd door de Hahnemann apotheek in Heiloo. Nog niet iedereen weet dat homeopathische middelen die ik vanuit de praktijk voor cliënten bestel ook opgehaald kunnen worden bij de Hahnemann Apotheek. Voor mensen die in de buurt van Heiloo wonen kan dit een optie zijn, het scheelt in de order- en administratiekosten. Wie hiervoor kiest kan dit aangeven tijdens het eerstvolgende consult zodat ik het bij het bestellen kan aangeven bij de apotheek. Opsturen van door mij voorgeschreven middelen door de apotheek naar cliënten via PostNL blijft natuurlijk ook gewoon mogelijk.

Behandelovereenkomst

Inmiddels wordt aan alle nieuwe cliënten in de praktijk gevraagd een behandelovereenkomst te tekenen. Het betreft algemene gegevens over de behandeling en het vastleggen van de richtlijnen van de AVG inzake de privacy. Voor kinderen onder de 16 jaar is ondertekenen door beide ouders overigens verplicht.

Op de hoogte brengen huisarts

Aan alle nieuwe cliënten in mijn praktijk vraag ik toestemming hun huisarts in te lichten over de homeopathische behandeling. Ik doe dit vanuit zorgvuldigheid t.a.v. de relatie tussen patiënt, homeopaat en huisarts. Ook wil ik hiermee graag onderstrepen dat de homeopathische behandeling een aanvullende begeleiding betreft die heel goed samen kan gaan met de reguliere zorg van de huisarts. Medische gegevens worden alleen uitgewisseld met de uitdrukkelijke toestemming van cliënten.

Vaccinatie

Vaccinatie blijft een onderwerp van discussie in de media. Ik hecht eraan om als homeopaat hierover een duidelijk standpunt in te nemen: als homeopaat stel ik mij in deze kwestie neutraal op, sowieso zal ik nooit een advies geven over wel of niet vaccineren. Voor diverse standpunten zijn allerlei argumenten aan te voeren. Het enige advies dat ik kan geven is dat ouders de keuze voor hun kind weloverwogen maken op basis van de informatie die voorhanden is.

Homeoprofylaxe

De Homeopathische Profylaxe als homeopathisch alternatief voor reguliere vaccinatie bied ik niet aan in mijn praktijk omdat hierover nog teveel discussie is en het wetenschappelijk en maatschappelijk draagvlak naar mijn mening onvoldoende. De methode is in Australië ontwikkeld door Dr. Isaac Golden.

Homeopathie als begeleiding bij vaccineren

Er kan homeopathisch begeleid worden bij het regulier vaccineren en ook bij eventuele klachten na een vaccinatie, dit op basis van de aanwezige symptomen zoals de homeopathie in de klassieke vorm wordt toegepast. Voor meer informatie neem contact op met de praktijk.

Consulten zijn nog steeds mogelijk op beide praktijkadressen:

Praktijk Alkmaar

Deltastraat 69

1823DR Alkmaar

Tel: 06-21606430

Mail: homeopaatalkmaar@gmail.com

Praktijk Amsterdam

EszenzZ Centre, gebouw Gezondheidscentrum Banne Buiksloot

Parlevinker 7

1034 PX Amsterdam

Prima bereikbaar, gratis parkeren

Tel: 06-21606430

Mail: homeopaat.eszenzz@gmail.com

Avondconsulten

Op beide praktijkadressen zijn avondconsulten mogelijk, wie hiervoor voorkeur heeft kan dit aangeven bij het maken van de consultafspraak.

Wachtlijst

Meestal zijn er voldoende mogelijkheden t.a.v. het plannen van consultafspraken. Wie dit prettig vindt kan een paar afspraken vooruit plannen om er zeker van te zijn dat gewenste data/tijdstippen beschikbaar zijn. Vooral de deelnemers aan de trajecten maken hiervan al gebruik.

In mijn praktijk bied ik uitstekende homeopathische zorg voor inwoners van Alkmaar, Alkmaar-Noord, Koedijk, Sint Pancras, Langedijk, Heerhugowaard, Noord- en Zuid Scharwoude, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Bergen, Schoorl, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Schagen. En voor inwoners van Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Zaandam, Krommenie, Assendelft, Landsmeer, Purmerend, Amstelveen en verder.