Wat is homeopathie?

Wat is homeopathie? - Homeopaat Alkmaar

Wat is homeopathie? - Homeopaat Alkmaar

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het herstelvermogen van het lichaam aan. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd. Zowel de ziekte als de zieke mensen worden behandeld. De homeopathische geneeskunst maakt gebruik van het principe dat een stof (een mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is dergelijke verschijnselen bij zieke mensen te genezen.

Omdat bij de behandeling de hele mens centraal staat, neemt een eerste consult bij een klassiek homeopaat al gauw drie kwartier tot een uur in beslag. Deze tijd is nodig om een inventarisatie te maken van de gehele gezondheidstoestand, regulier medicijngebruik, eventuele ziektes die voorkomen in de familie, bij jonge kinderen worden zwangerschap en bevalling besproken etc.

Bij klassieke homeopathie schrijft de homeopaat een geneesmiddel voor dat niet alleen gekozen is op de klacht of ziekte, maar dat ook passend is bij de persoon in kwestie. De filosofie van homeopathie als geneeswijze is holistisch: lichamelijke en geestelijke symptomen vormen een geheel en wijzen naar het voor deze persoon en situatie aangewezen homeopathische geneesmiddel. Voordelen van homeopathie: individuele aanpak, natuurlijke geneesmiddelen, veilig, geen schadelijke bijwerkingen, maatwerk, gericht op mild en duurzaam herstel.

Homeopaat Alkmaar biedt homeopathische zorg voor Alkmaar en omstreken: Alkmaar Noord, Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude, Bovenkarspel, Heerhugowaard, Waarland, Schagen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Westfriesland, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Ursem, Schermerhorn, Zeevang, Purmerend, Landsmeer, Beemster, Zuidoost Beemster, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Egmond aan de Hoef, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Hargen, Callantsoog, Camperduin, Groet.

En voor inwoners van: Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Nieuw Vennep, Aalsmeer, Badhoevedorp, Hoofddorp, Bussum, Naarden, Weesp, Haarlem, Landsmeer, Zaandam, Purmerend, Heemstede, Almere, Hilversum e.v.

Peter Goosensenwat is homeopathie, homeopathie, homeopaat, klassieke homeopathie, klassiek homeopaat, homeopaat alkmaar, alkmaar homeopaat, homeopathie alkmaar, alkmaar homeopathie, klassiek homeopaat alkmaar, alkmaar klassiek homeopaat, behandeling, homeopathich, homeopathische behandeling, homeopathische behandeling alkmaar, alkmaar homeopathische behandeling, praktijk, homeopathie praktijk, praktijk homeopathie, homeopathisch praktijk, praktijk homeopathisch, afspraak homeopathie, homeopathie afspreek, afspraak praktijk homeopathie, afspraak homeopathie praktijk, afspraak behandeling homeopathie alkmaar, alkmaar afspraak praktijk homeopathie, natuurlijke geneeswijze, homeopathische geneeskunst, herstelvermogen, langdurige genezing, homeopathisch geneesmiddel, homeopathisch alkmaar, homeopathisch heiloo, homeopathisch limmen, homeopathisch castricum, homeopathisch uitgeest, homeopathisch dorregeest, homeopathisch heemskerk, homeopathisch egmond, homeopathisch egmond binnen, homeopathisch egmond aan de hoef, homeopathisch egmond aan zee, homeopathisch bergen, homeopathisch bergen aan zee, homeopathisch schoorl, homeopathisch hargen, homeopathisch groet, homeopathisch warmenhuizen, homeopathisch tuitjenhorn, homeopathisch anna paulowna, homeopathisch kolhorn, homeopathisch schagen, homeopathisch schagerbrug, homeopathisch burgerbrug, homeopathisch den oever, hoemopathisch den helder, homeopathisch waarland, homeopathisch nieuwe niedorp, homeopathisch waarland homeopaat, homeopathisch medemblik, homeopathisch hoorn, homeopathisch enkhuizen, homeopathisch obdam, homeopathisch opmeer, homeopathisch spanbroek, homeopathisch ursem, ho, homeopathisch schermerhorn, homeopathisch ursem homeopaat, homeopathisch alkmaar noord, homeopathisch koedijk, homeopathisch broek op langedijk, homeopathisch noord scharwoude, homeopathisch zuid scharwoude, homeopathisch heerhugowaard, homeopathisch bovenkarspel, homeopathisch haarlem, homeopathisch heemstede, homeopathisch diemen, homeopathisch amsterdam, homeopathisch amsterdam zuid, homeopathisch amstelveen, homeopathisch hoofddorp, homeopathisch nieuw vennep, homeopathisch bussum, homeopathisch naarden, homeoathisch ijmuiden, homeopathisch landsmeer, homeopathisch purmerens, homeopathisch zaandam, hoemopathisch zaandijk, homeopathisch koog an de zaan, homeopathisch koog aan de zaan, homeopathisch zaandam homeopaat, homeopathisch zaandijk, homeopathisch utrecht, homeopathisch uitgeest hsp