Griep en homeopathie

Griep en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Griep en homeopathie - Homeopaat Alkmaar

Griep duurt gewoonlijk een dag of vijf. Het hinderlijke van griep is dat je moet verzuimen op het werk. Maar misschien wel beter een week met griep in bed en de hele winter verder vrij van klachten, dan geen griep maar van de ene verkoudheid of voorhoofdsholte ontsteking in de andere rollen. Het winterse kwakkelen is vaak voorbij na een doorgemaakte griep. Dus is het zo slecht nog niet om eens een weekje onderuit te moeten. Door de koorts kunnen ziekteverwekkers in het lichaam gedood worden. Op die manier bent je dus zelf flink aan het werk om weer beter te worden. Iemand met een goede weerstand zal een griep na een aantal dagen bedrust zelf overwinnen.

Het beste wat je kunt doen is zorgen voor een goede weerstand waardoor een griepvirus bij jou geen kans krijgt. Eet voldoende groente en fruit, zorg voor voldoende slaap of rust en regelmaat. Wanneer er een griepgolf komt kun je de volgende extra maatregelen nemen: probeer grote groepen mensen te vermijden, let vooral op als iemand hoest, of je een hand geeft. Het virus kan op die manier overgebracht worden. Was je handen dus iets vaker. Neem verder extra vitamine C door meer fruit te eten, of door tijdelijk een supplement te gebruiken.

Heeft dat allemaal niet geholpen en heb je de griep toch te pakken, probeer dan goed uit te zieken. Ga in bed liggen en laat de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. Door lindebloesemthee te drinken kun je beter transpireren, dat helpt voor het afkoelen maar ook voor het uitscheiden van afvalstoffen. Eet licht verteerbare maaltijden, beschuit of crackers, let op dat je voldoende blijft drinken, neem af en toe bouillon. Eet niet teveel eiwitten, suiker en melkproducten.

Als je zelf of je kind steeds in de winter kwakkelt met de gezondheid door verkoudheden, oorpijn, voorhoofdsholte- of bijholte ontstekingen, enz, dan kan homeopathie helpen. Wanneer je wel de griep hebt gehad en je knapt steeds maar niet echt op, ook dan kan homeopathie een duwtje in de goede richting geven. Een homeopaat neemt je gezondheidstoestand met je door en kiest een middel wat past bij jou als type mens. Na de inname van een goed gekozen middel gaat je weerstand omhoog en kun je energieker en zonder of met minder klachten de winter door.

Bron: NVKH

Meer info? Klik op praktijkinformatie en maak een afspraak!

Lees ook artikelen over:

allergie

angst in het donker

bedplassen

burn-out

constitutioneel eczeem

depressie

faalangst

hooggevoeligheid

hooikoorts

hoofdpijn

huilbaby’s

menstruatieklachten

migraine

de overgang

prikkelbare darm syndroom

psoriasis

rouwverwerking

slapeloosheid

vaccinatie/homeopathische profylaxe

verkoudheid

Homeopaat Alkmaar biedt homeopathische zorg voor Alkmaar en omstreken: Alkmaar Noord, Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude, Bovenkarspel, Heerhugowaard, Waarland, Schagen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Westfriesland, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Ursem, Schermerhorn, Zeevang, Purmerend, Landsmeer, Beemster, Zuidoost Beemster, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Egmond aan de Hoef, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Hargen, Callantsoog, Camperduin, Groet.

En voor inwoners van: Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Nieuw Vennep, Aalsmeer, Badhoevedorp, Hoofddorp, Bussum, Naarden, Weesp, Haarlem, Landsmeer, Zaandam, Purmerend, Heemstede, Almere, Hilversum e.v.