Homeopathie bij hoogsensitiviteit (HSP)

Hooggevoeligheid (HSP) en homeopathie gaan goed samen - Homeopaat Alkmaar

Hooggevoeligheid (HSP) en homeopathie gaan goed samen - Homeopaat Alkmaar

Steeds meer mensen ontwikkelen klachten door een overmaat aan prikkels uit hun omgeving. Mogelijk speelt hoogsensitiviteit hierbij een rol. Hoogsensitieve kinderen en volwassenen ervaren dingen intenser en hebben vaak het gevoel overspoeld te worden door indrukken van buitenaf. Klassiek homeopaat Peter Goosensen behandelt in zijn praktijk in Alkmaar veel HSP’s (Hoog Sensitieve Personen) en legt uit waarom homeopathie juist voor hen een geschikte behandelvorm is.

“Door een stukje begeleiding en met de juiste homeopathische middelen probeer ik ervoor te zorgen dat mensen  anders met hun gevoeligheid leren omgaan”, aldus Peter. “Hierbij worden de waardevolle kanten van het sensitief zijn niet uit het oog verloren. Voor mij is sensitiviteit in de eerste plaats een talent dat bij iemand hoort en dat ontwikkeld mag worden. Hoogsensitieve mensen staan over het algemeen bewust in het leven en hebben niet zelden affiniteit met de natuur. Omdat de homeopathische middelen waarmee ik werk worden bereid uit natuurlijke grondstoffen zou dit kunnen verklaren waarom veel HSP’s zo goed reageren op mijn behandelingen.”

Peter: “Een behandeling bestaat uit een aantal consulten waarin de individuele beleving van het sensitief zijn stap voor stap wordt verkend: wat doet het met jou en hoe kun je je leven zodanig inrichten dat het talent dat je in je hebt optimaal tot ontplooiing kan komen. Doel van de behandeling is om via inzicht en bewustwording te komen tot acceptatie van de gevoeligheid als volwaardig onderdeel van de mens die je bent. Klachten die samenhangen met de sensitiviteit, zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen of faalangst, proberen we met de aangewezen homeopathische middelen aan te pakken.”

Klassieke homeopathie is een wereldwijd bekende geneeswijze die ook in landen als India en Cuba succesvol wordt toegepast. Wat veel mensen niet weten is dat er veel onderzoek beschikbaar is dat het effect van homeopathische behandelingen overtuigend aantoont. Een goed voorbeeld hiervan is Zwitserland waar de homeopathie na gedegen wetenschappelijk onderzoek is toegevoegd aan het basispakket van de zorgverzekering. Hierbij werd vooral gekeken naar de werkzaamheid, de veiligheid en de effectiviteit van de homeopathie als complementaire geneeswijze terwijl ook het aspect kostenbesparing in de besluitvorming werd meegenomen.

Wie open staat voor homeopathie en wil afspreken voor een behandeling kan contact opnemen met Peter Goosensen, tel. 06-21606430, of via de mail homeopaatalkmaar@gmail.com. Wie meer wil weten kan ook eerst de website bezoeken: www.homeopaatalkmaar.com. De praktijk is gevestigd aan de Deltastraat 69 op loopafstand van station Alkmaar Noord en staat geregistreerd bij de beroepsverenigingen NVKH en RBCZ. Openingstijden: ma t/m vrij 9.00 - 17.00 uur. Sinds de heropening van de praktijk zijn er ook avondconsulten mogelijk. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk via het aanvullende pakket van de verzekering. Mocht je niet aanvullend verzekerd zijn dan vinden we in overleg altijd een passende oplossing. Voor een behandeling is geen verwijsbrief van je huisarts nodig.

Homeopaat Alkmaar biedt homeopathische zorg voor Alkmaar en omstreken: Alkmaar Noord, Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude, Bovenkarspel, Heerhugowaard, Waarland, Schagen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Westfriesland, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Ursem, Schermerhorn, Zeevang, Purmerend, Landsmeer, Beemster, Zuidoost Beemster, Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Egmond, Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Egmond aan de Hoef, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl, Hargen, Callantsoog, Camperduin, Groet.

En voor inwoners van: Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amstelveen, Diemen, Uithoorn, Nieuw Vennep, Aalsmeer, Badhoevedorp, Hoofddorp, Bussum, Naarden, Weesp, Haarlem, Landsmeer, Zaandam, Purmerend, Heemstede, Almere, Hilversum e.v.

Peter Goosensenhomeopathie limmen, homeopaat heiloo, homeopathie ursem, homeopaat sint pancras, homeopathie egmond, ho, homeopaat schoorl, homeopathie castricum, homeopaat zaandijk, homeopaat heerhugowaard, homeopaat amsterdam, homeopaat koedijk, homeopathie zuid-scharwoude, homeopathie egmond-binnen, homeopaat zaanstreek, homeopathie bergen, homeopathie alkmaar-noord, homeopathie heiloo, homeopathie langedijk, homeopaat oudorp, homeopathie noord-scharwoude, homeopathie schermer, homeopathie alkmaar omstrekken, hoogsensitief, hoogsensitiief, hsp, homeopathie en hsp, homeopathie en hoogsensitief, homeopathie en hoogsensitiviteit, homeopathie alkmaar, homeopaat bergen, homeopaatcastricum, homeopaat alkmaar-noord, homeopaat zuid-scharwoude, homeopathie koedijk, homeopaat schermer, homeopaat limmen, homeopaat langedijk, homeopathie schoorl, homeopaat ursem, homeopaat egmond binnen, homeopathie sint pancras, homeopaat noord-scharwoude, homeopaat alkmaar, openingstijden homeopaat, hsp's, elaine aron, gevoelig voor indrukken, bewustwording hsp, beemster, zeevang, purmerend, amsterdam, burgerbrug, ijmuiden, wervershoof, driehuis, laren, bussum, het gooi, blaricum, nieuw-vennep, hoofddorp, wieringerwaard, velsen, beemster hsp, alkmaar, alkmaar noord, alkmaar noord hsp, koedijk, sint pancras, broek op langedijk, langedijk, heerhugowaard, bovenkarspel, noord-scharwoude, zuid-scharwoude, heiloo, limmen, uitgeest, castricum, heemskerk, egmond, egmond binnen, egmond aan de hoef, egmond aan zee, bergen, bergen aan zee, hargen, schoorl, groet, camperduin, julianadorp, warmenhuizen, tuitjenhorn, anna paulowna, den helder, den oever, schagen, niedorp, nieuwe niedorp, oude niedorp, waarland, schagerbrug, burgerbrugkolhorn, medemblik, enkhuizen, west friesland, wieringerwerf, purmerendbeemster, purmerend hsp, beemster hspzeevang, beemster homeopaat, schermer, schermerhorn, ursem, landsmeer, haarlem, velsen noord, ijmuiden hsp, zaanstad, assendelft, krommenie, hoofddorp hsp, badhoevedorp, blaricum hsp, laren hsp, houten, utrecht, aalsmeer, almere, nieuw-vennep hsp, diemen, amsterdam hsp, hsp amsterdam, hooggevoelig amsterdam, amsterdam hooggevoelig, amsterdam googsensitief, hoogsensitief amsterdam